LEDENO OSVJEŽENJE

Osamnaest sekundi užasa! Pogledajte kakvom kupkom se danski supermodel počastio za 53. rođendan

Helena Christensen svoj savršeni stas i blistavu kožu u šestom desetljeću može zahvaliti i kupanjem u hladnom moru. A kako to izgleda, pokazala je objavom na društvim mrežama.

"Premda sam rođena na Božić još uvijek nisam naučila hodati po vodi", napisala je Helena Christensen u svojoj objavi na Instagramu kojom je popratila video u trajanju od osamnaest sekundi, a prikazuje njezino božićno kupanje u rodnom Kopenhagenu. Temperatura zraka toga dana nije prelazila ništicu, a temperatura vode u zaljevu otoka Zeland na čijoj je istočnoj obali smješten glavni grad Danske iznosila je za mnoge zastrašujuće niskih devet Celzijevih stupnjeva.

No, sve to nije omelo Helenu Christensen da se na obali skine u kupaći kostim, uđe u vodu i tako tradicionalnim jutarnjim kupanjem započne svoj 53. rođendan. Gradsku je plažu pronašla u blizini svoje kuće, u čijem potkrovlju je u boemskom stilu uredila svoj luksuzni stan s fantastičnim pogledom na dansku metropolu. Bivša Victorijina anđelica danas radi kao fotografkinja i svjetska putnica influenserica za lanac lukusuznih hotela i resorta, a većinu vremena provodi u rodnom Kopenhagenu i New Yorku: vlasnica je penthousea na Manhattanu, a u obližnjem Catskillu, dijelu gorja Appalachian posjeduje veličanstvenu kuću za odmor.

Iz petogodišnje veze s američkim glumcem Normanom Reedusom, zvijezdom horor serijala "Živi mrtvaci" ima 22-godišnjeg sina Mingusa Luciena Reedusa, a posvećena je i borbi za ublažavanje posljedica klimatskih promjena te ranom otkrivanju raka dojke.

Čitajte i: KATARINA BABAN JOŠ SKUPLJA DOJMOVE S ČAROBNE MODNE REVIJE: ‘VI PREKRASNI LJUDI...‘

Svoj savršeni stas i blistavu kožu u šestom desetljeću može zahvaliti genetskoj predispoziciji - njezin otac je Danac, a majka Peruanka, pažljivo izbalansiranoj prehrani, te ledenim kupkama što je njezina formula za ne samo za jačanje imuniteta, nego i za ljepotu tijela.

Hladna voda ne samo da poboljšava cirkulaciju, nego i nakon intenzivne vježbe ograničava i znatno smanjuje upalni mišićni odgovor tijela (zbog toga im nakon treninga pribjegavaju mnogi profesionalni sportaši), ali i poboljšava tjelesne performanse uoči fizičkih napora pri povećanoj temperaturi zraka i vlažnosti. Osim toga pomaže i našem središnjem živčanom sustavu, a posljedice toga su bolji, zdraviji san, te veća otpornost na izloženost stresu.

Preduvjet za to je, dakako, ograničavanje trajanja takve kupelji, jer preduga izloženost tijela u ledenoj vodi (u svakom slučaju duži od 10 minuta) sa sobom nosi brojne rizike s potencijalno štetnim posljedicama.

Helena Christensen sve ih je izbjegla, jer je u moru na svoj rođendan provela svega osamnaest sekundi.

Linker
23. travanj 2024 09:21