Američki predsjednik i prva dama Joe i Jill Biden s unukama Finnegan i Naomi Biden na proslavi Dana nezavisnosti u Washingtonu 2021.

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
POZIVNICE SU POSLANE

Prvo vjenčanje u Bijeloj kući nakon više od 50 godina: Mladenci troškove snose sami!

Odvjetnica Naomi Biden, kći Huntera Bidena i Kathleen Buhle, najstarija je unuka Joe Bidena, a njezin odabranik je pravnik Peter Neal.

Rijetki se parovi mogu pohvaliti pozivnicom za vjenčanje na adresi Avenija Pennsylvania 1600 u Washingtonu. Upravo to je adresa Bijele kuće, u kojoj se nalazi Ovalni ured američkog predsjednika i rezidencija članova njegove uže obitelji za vrijeme obnašanja predsjedničke dužnosti, a ondje će se u subotu 19. studenog u 11 sati ujutro vjenčati američka odvjetnica Naomi Biden, najstarija unuka američkog predsjednika Joea Bidena i prve dame Jill Biden, s pravnikom Peterom Nealom, svojim zaručnikom s kojim je u vezi četiri godine.

image

Joe i Jill Biden s unukom Naomi Biden i njezinim zaručnikom Peterom Nealom u Bijeloj kući u lipnju ove godine

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Američki predsjednik i prva dama bit će domaćini svečanosti svoje ljubimice koje će se održati na travnjaku južnog krila Bijele kuće. Osiguravat će ga agenti tajne službe i predsjednikovog osiguranja, a mladenci će sve troškove snositi sami.

"Uzbuđeni smo i sretni zbog vjenčanja u intimnoj obiteljskoj atmosferi", napisala je mladenka, kći Huntera Bidena i Kathleen Buhle u svojoj posljednjoj objavi na društvenim mrežama.

image

Naomi Biden i Peter Neal vjenčat će se 19. studenog u južnom krilu Bijele kuće

NATHAN POSNER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

To vjenčanje je prvo nakon devet godina u Bijeloj kući, kad su tadašnji predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama bili domaćini vjenčanja svog službenog fotografa Petea Souze i njegove zaručnice Patti Lease, koje je održano u vrtu ruža.

U povijesti Bijele kuće samo se jedan aktualni predsjednik oženio u svojoj rezidenciji. Bio je to Grover Cleveland koji se 2. lipnja 1886. u Plavoj sobi vjenčao s Frances Folsom.

image

Američki predsjednik i prva dama Joe i Jill Biden s unukama Finnegan i Naomi Biden na proslavi Dana nezavisnosti u Washingtonu 2021.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Linker
19. travanj 2024 19:15