GLAZBENA DIVA

Životna priča Jeniffer Lopez: Kaos u ljubavi, disciplina u poslu

Američka latino diva, koja je svojih 150 milijuna dolara stekla radom i talentom, do 52. godine je šest puta stavljala na ruku zaručnički prsten i triput se udavala, ali nikad u crkvi - što joj je velika želja, koju bi joj mogao ispuniti aktualni zaručnik, glumac Ben Affleck.

U drugom poluvremenu života 52-godišnja glumačka i pjevačka zvijezda Jennifer Lopez dobila je drugu šansu za ljubav s istim čovjekom i smjesta je iskoristila - u travnju se zaručila sa svojim bivšim zaručnikom Benom Affleckom. Prve zaruke proslavili su davne 2002., a vjenčanje zakazano za 14. rujna 2003. otkazali samo nekoliko sati prije obreda. Dvadeset godina poslije veterani mnogih ljubavnih promašaja ponovno su zaljubljeni holivudski par "Bennifer". Kako je došlo do tog romantičnog obrata, otkrit će dokumentarac "Halftime", koji će premijerno biti prikazan 8. lipnja na njujorškom Tribeca Film Festivalu, a šest dana poslije moći će ga gledati i pretplatnici Netflixa. "Halftime" ne govori samo o burnom ljubavnom životu J.Lo, već detaljno portretira i njezinu fascinantnu estradnu, filmsku te poslovnu karijeru.

image

Dokumentarac ‘Halftime’ o životu latino dive dolazi na Netflix 14. lipnja

NETFLIX

- Moćna priča - rekao je Robert De Niro, suosnivač Tribeca festivala, opisujući taj dokumentarac.

Priča o Jennifer Lopez počela je u njujorškoj četvrti Bronx, gdje je odrastala kao srednja od triju kćeri u konzervativnoj katoličkoj obitelji podrijetlom iz Puerto Rica. Majka joj je bila odgajateljica u vrtiću, otac informatičar, a kćeri su držali pod strogim nadzorom.

- Često su nam govorili: Nitko ne smije pušiti, piti ni širiti noge - opisala je jednom J.Lo glavna načela svog kućnog odgoja. Kako bi je držali podalje od lošeg društva, roditelji su je usmjeravali da pjeva u zboru katoličke škole te trenira ples, gimnastiku, atletiku, tenis i softball. Sport joj je lijepo oblikovao tijelo, osobito stražnjicu, koju je svojedobno bila osigurala na 27 milijuna dolara.

ČITAJTE I: Povratak holivudske zvijezde koja je profućkala više od 150 milijuna dolara

Potkraj srednje škole zgodna cura iz Bronxa dobila je prvu filmsku ulogu u niskobudžetnom filmu "My Little Girl". Svidio joj se taj posao i htjela je nastaviti s glumom, no mama i tata su od svoje uzorite kćeri očekivali da postane odvjetnica. Nevoljko je Jennifer upisala Baruch College u New Yorku pa odustala već nakon prvog semestra, što je rezultiralo teškom svađom s roditeljima i odlaskom od kuće. Našla je skroman stan na Manhattanu i uzdržavala se manjim plesnim ulogama u mjuziklima "Isus Krist Superstar" i "Oklahoma" te pjevanjem u zboru Golden Musicals of Broadway. Kad se 1990. preselila u Los Angeles, dobila je ulogu plesačice u humorističnom televizijskom serijalu "In Living Color", u kojem su također glumili tada još nepoznati Jim Carrey i Jamie Foxx.

image

Proslavila se 1997. ulogom u ‘Seleni’, biografskom filmu o poznatoj latino pjevačici

SCOTT DEL AMO/ESPARZA/KATZ PROD/KOBAL/SHUTTERSTOCK

- Niti tjedan dana poslije mog dolaska u Los Angeles, na vrata su mi zakucale baka i teta, koje su htjele provjeriti kako živim. Nisam imala namještaj i spavala sam na podu, no kad se danas toga prisjetim, zapravo je bilo divno - izjavila je u jednom intervjuu.

Od 15. godine Jennifer je imala momka Davida Cruza, vršnjaka iz srednje škole, koji se sviđao i njezinim roditeljima, no kad je krenula estradnim putem, ta se veza raspala. Tijekom snimanja filma "Vlak pun love" 1995. u njezin je život ušao glumac Wesley Snipes, ali njihova je romansa potrajala samo četiri mjeseca. Potom je u Miamiju, u restoranu pjevačice Glorije Estefan, upoznala nerealiziranog kubanskog glumca Ojanija Nou, koji je ondje radio kao konobar. Zavoljeli su se i nakon 10 mjeseci veze, potkraj veljače 1997., stali pred matičara. Brak im je trajao skromnih devet mjeseci: u siječnju 1998. već su bili bivši supružnici. Četiri godine poslije Lopez je imala vlastiti latino restoran Madre's u Pasadeni i ponudila je Ojaniju da ga vodi: prihvatio je te nakon samo šest mjeseci dobio otkaz jer se opet teško zamjerio bivšoj supruzi. Poslije su završili na sudu zato što je Noa htio objaviti njihov seksi video s medenog mjeseca i knjigu o njihovom braku. Sud ga je u tome spriječio, a on je potonuo u anonimnost. Danas se samo može hvastati da je bio prvi od tri muža latino dive Jennifer Lopez.

Njezina se karijera zahuktala kad je 1997. ulogom u filmu "Selena", biografskoj priči o latino pjevačici Seleni Quintanilli, ušla u nominaciju za Zlatni globus. Dvije godine poslije objavila je prvi album - "On the 6" - nazvan po liniji metroa kojom se često vozila. Dok je snimala spot za jednu pjesmu s tog platinastog albuma, upoznala je P. Diddyja, zločestog dečka rapa, kojeg bi malo koja majka, a pogotovo Jenniferina mati Guadalupe, poželjela za zeta. Lopez je ipak podlegla njegovom šarmu. U prosincu 1999. izveo je Diddy svoju djevojku J.Lo u jedan njujorški noćni klub i ondje se potukao s grupom mladića. Zajedno su pobjegli u Diddyjevu autu, a policija za njima. Kad su ih zaustavili, ispod prednjeg sjedala pronašli su ukradeni pištolj, zbog čega je tada već čuvena Lopez provela 14 sati u policijskoj postaji privezana lisicama za klupu. Optužnicu su podigli samo protiv problematičnog glazbenika, a Jennifer je na suđenju svjedočila u njegovu korist. Došli su 2000. zajedno na dodjelu nagrada Grammy, gdje su se svi u nevjerici okretali za Lopez, koja je izazovno nosila Versaceovu haljinu s dekolteom do pupka.

image

S reperom P. Diddyjem provela je dvije godine

BEI/SHUTTERSTOCK

Oko Valentinova 2001. Jennifer je došla pameti i raskrstila s incidentnim P. Diddyjem. Iste je godine snimila romantičnu komediju "Vjenčanje iz vedra neba" te objavila album "J.Lo", s kojeg je pjesma "My Love Don't Cost A Thing" postala veliki šlager. Na snimanju spota za tu pjesmu upoznala je plesača Crisa Judda, koji je u rujnu 2001. postao njezin drugi suprug. Kao što su se hitro vjenčali, tako su se i brzo rastali - nakon samo godinu dana. Mnogo kasnije pokušala je objasniti zašto je u prva dva braka uletjela kao muha bez glave.

- Najviše strahujem od toga da ne ostanem sama - rekla je. - Mislim da se toga boji mnogo ljudi u šoubiznisu.

image

Nedavno se, drugi put, zaručila za glumca Bena Afflecka, s kojim je obnovila vezu

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

Na snimanju filmske neuspješnice "Gigli" lako zaljubljiva Jennifer Lopez pronašla je novog partnera - glumca Bena Afflecka. Govorila je da je on prvi počeo trčati za njom i pisati joj pisma, što je njoj bilo neodoljivo romantično. Benu je posvetila album "This Is Me...Then", a Affleck je statirao u njezinu spotu "Jenny from the Block". U listopadu 2002. bacio se pred nju na koljena i pitao hoće li se udati za njega. Najvažnije pitanje u životu potkrijepio je 1,2 milijuna dolara vrijednim zaručničkim prstenom s rijetkim 6.1-karatnim ružičastim dijamantom. Kad su u rujnu 2003. otkazali vjenčanje, vratila mu je taj blistavi komad nakita iz asortimana draguljarnice Harry Winston. Što je tada presjeklo njihovu ljubav, je li to bila Benova ovisnost o kocki ili to što se na momačkoj večeri zaigrao sa striptizetama, o tome bi Jennifer također trebala govoriti u dokumentarcu "Halftime".

Kako god bilo, četiri mjeseca nakon prekida s Affleckom, J.Lo je prohodala s prijateljem Marcom Anthonyjem, glumcem i pjevačem portorikanskih korijena, koji je godinama bio zaljubljen u nju.

- Znala sam da je on muškarac koji bi mi pritekao u pomoć da ga usred noći nazovem iz Sibira. Znala sam da me voli i uz njega sam se osjećala sigurno. Oduvijek sam sanjala o vlastitoj obitelji, o tome da radim s partnerom koji ima sličnu karijeru pa da možemo mnogo toga raditi zajedno - govorila je o svojem novom muškarcu, od kojeg je za zaruke dobila prsten s 8.5-karatnim plavim dijamantom, dar vrijedan četiri milijuna dolara.

image

J.Lo je za pjevača Marka Anthonyja bila udana deset godina

GREG ALLEN/SHUTTERSTOCK

U treći brak uplovila je 2004. i četiri godine poslije postala majka blizanaca Emme i Maxa. U kuću joj se uselila i njezina majka Guadalupe, kako bi joj pomogla oko djece, no patrijarhalno nastrojeni Marc Anthony nije se slagao s punicom, a sve se lošije slagao i s Jennifer. Otkad je rodila, prigovarao joj je što se odijeva seksepilno jer smatrao je da čestita latinoamerička supruga i majka mora izgledati čednije. Trpjela je to patroniziranje sve dok nije otkrila da joj je muž upleten u neke porezne malverzacije. Razdvojili se su 2011. i tri godine poslije zaključili brakorazvodnu parnicu.

- Potkraj tog braka osjećala sam toliku tjeskobu da nisam mogla disati. Osjećala sam se kao da ću poludjeti i izgovorila sam te riječi: "Ne mogu dalje s Marcom." Nitko nije znao kroz što prolazim. Moj singl "On the floor" bio je broj jedan u cijelom svijetu, ali moja je veza blijedjela i bila sam prestravljena. Razvod od Marca bila mi je najteža odluka u životu. Stvarno sam željela da uspijemo kao obitelj. Oboje smo se trudili, ali nije išlo - izjavila je.

image

Blizance Maxa i Emmu rodila je 2008.

LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK

Ubrzo nakon što je otpilila Anthonyja, zaljubila se u 18 godina mlađeg Caspera Smarta, člana njezine plesne grupe. Zajedno su proveli dvije i pol godine, on se zbližio s njezinom djecom, ali vodio je dvostruki život: Jennifer je potajice varao s transseksualkama. Kad je to doznala, u kolovozu 2016. izbacila ga je iz svoje vile u Los Angelesu.

Novog dečka ponovno je našla među mlađom populacijom. Bio je to 17 godina mlađi reper Drake, bivši momak pjevačice Rihanne. Proveli su zajedno samo nekoliko mjeseci, prilično burnih jer se J.Lo zbog Drakea posvađala s Rihannom. Uslijedile su uloge u nizu loše prihvaćenih filmova, a popularnost joj je vratila sudačka uloga u showu American Idol te dva nastavka filmskog serijala "Ledeno doba", u kojem je posudila glas sabljastoj tigrici Shire. Početkom 2017. ponovno se zaljubila, taj put u šest godina mlađeg Alexa Rodrigueza, umirovljenog te izuzetno imućnog igrača bejzbola, poznatog i po sportskom nadimku A-Rod. Zaprosio ju je dok su se odmarali na Bahamima. Izabrao je najromantičniji trenutak, veličanstveni zalazak sunca na pješčanoj plaži, da klekne pred svoju dragu i zamoli je da ostatak vječnosti provedu zajedno kao muž i žena. Jennifer Lopez je tada peti put na ruku stavila dijamantni zaručnički prsten.

- Činiš moj svijet ljepšim, sigurnijim i stabilnijim. Zbog tebe se osjećam kao tinejdžerica koja počinje sve iznova. Uvijek me predivno iznenađuješ i podsjećaš koliko sam blagoslovljena što sam te pronašla… Te Amo Macho… - glasila je jedna od njezinih instagramskih ljubavnih poruka A-Rodu.

image

S bivšom zvijezdom bejzbola Alexom Rodriguezom bila je u vezi od 2017. do 2021.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Tek koji tjedan nakon njihovih zaruka, Playboyeva zečica Zoe Gregory razglasila je priču da ju je Rodriguez mjesec i pol prije prosidbe nagovarao na seks utroje i slao joj svoje golišave fotografije. Jennifer u to nije htjela povjerovati; u mislima joj je samo bilo četvrto vjenčanje.

- Triput sam se udavala, nikad u crkvi. Najviše od svega želim veliko crkveno vjenčanje - govorila je.

Upućeni u Jenniferine ljubavne obrasce mogli su se kladiti da s Rodriguezom vjenčanja neće biti. I zaista, lani sredinom travnja razvrgnuli su zaruke. Kako su zajednički priopćili, shvatili su da bolje funkcioniraju kao prijatelji. Istodobno je glumica Lopez doživjela i veliko profesionalno razočaranje: premda su i kritičari i publika očekivali da će joj uloga u filmu "Prevarantice s Wall Streeta" donijeti prvu nominaciju za Oscar, to se nije dogodilo. Nije joj zbog toga pala kruna s glave, no samopouzdanje joj se srozalo na niske grane. I tada se u njezin život vraća Ben Affleck.

image

Na inauguraciji predsjednika Bidena pjevala je čuvenu pjesmu Woodyja Guthrieja ‘This land is your land’

PATRICK SEMANSKY/AFP

- Nije to bilo ništa otmjeno - opisala je njihove druge zaruke - ali je bilo nešto najromantičnije što sam ikad mogla zamisliti. Mirna subotnja večer kod kuće i obećanje dvoje ljudi da će uvijek biti tu jedno za drugo. Dvoje vrlo sretnih ljudi koji su dobili drugu šansu za pravu ljubav.

Dolazim iz Broxa

Makoliko joj ljubavni život izgledao kaotično, Jennifer Lopez je u ubiranju prihoda od svojih poslova itekako disciplinirana, organizirana i izuzetno uspješna. Jedna je od najbogatijih Amerikanki koje su imetak stvorile vlastitim radom i talentom: trenutačno raspolaže s više od 150 milijuna dolara što ih je zaradila snimivši skoro 30 filmova i osam studijskih albuma, odradivši niz svjetskih glazbenih turneja i reklamirajući luksuzne brendove, poput Versacea. Svoj novac pametno investira u nekretnine, turizam te kozmetičke i tehnološke kompanije.

- Nekad sam imala malo, a sada imam puno, ali nikada neću zaboraviti da dolazim iz Bronxa - pjevala je dobrostojeća i dobrodržeća J.Lo u svojem velikom hitu 'Jenny from the Block'.

Linker
19. travanj 2024 20:25