Životna pobjeda!

Zvijezda realityja o najvećem intimnom uspjehu: ‘Godinama sam patila, sad ostvarujem svoj san‘

Više od pola svog života, 29-godišnja Zagrepčanka borila se s kilogramima, zbog čega je kao dijete iskusila i vršnjački bullying. Danas je lakša 63 kilograma, a svoju bitku opisala je u pjesmi Neprocjenjivo, koju premijerno predstavljamo.

"Uvijek nekog čekala, mislila da nisam dovoljna, moja mana me proganjala, sebe nisam voljela..." samo su neki od dirljivih biografskih stihova, koje je napisala i opjevala Zagrepčanka Nina Martin Korbar u svojoj pjesmi Neprocjenjivo. Riječ je o prvom singlu mlade pjevačice koju šira javnost poznaje kao sudionicu televizijskih formata Život na vagi te zadnje sezone Supertalenta.

"Pjesmu sam napisala kao nadahnuće drugima. Želja mi je da se svi koji prolaze kroz to iskustvo na mom primjeru uvjere da je sve moguće. Ja sam godinama patila od osjećaja nesigurnosti i manje vrijednosti, a sada ostvarujem svoj san", kazala je za naš portal Nina, koja s nestrpljenjem očekuje reakcije na njezin singl.

Kako nam je ispričala, tekst je na papir prenijela u dahu, i to prije godinu i pol dana, kada je konačno skupila hrabrosti da se okuša kao pjevačica.

image

Nina Martina Korbar večeras predstavlja svoj singl na YouTubeu

AQUARIUS RECORDS

Čitajte i: ‘Emocije sam rješavala hranom dok vaga nije pokazala 150, tad sam rekla - dosta! Danas sam 63 kile lakša‘

"Otkad znam za sebe, sanjala sam o glazbenoj karijeri. Uz studij hotelijersko-turističkog menadžmenta, završila sam glazbenu školu, no sve do lani nisam se usuđivala stati na pozornicu”, priča nam Nina, koja je i žiri Supertalenta oduševila svojim moćnim vokalom. Svi su je vidjeli među finalistima, no zbog problema s koronom, na koncu je uoči polufinala morala odustati od daljnjeg natjecanja.

Nina Martina kaže da je pjesmu napisala i kako bi zauvijek zatvorila najteže poglavlje u njezinom životu, koje je počelo još u osnovnoj školi. Nina je, naime, već tada iskusila vršnjačko zlostavljanje zbog viška kilograma.

"Iako sam se kao dijete bavila sportom, konkretno mačevanjem, u čemu sam čak imala i jako uspjeha, uvijek sam bila malo jača. Te sam gene pokupila s tatine strane. Period osnovne škole, koji bi svakom djetetu trebao biti najljepši, ja pamtim po bullyingu - s tugom se prisjetila Nina, čiji je problem s pretilošću eskalirao na pragu punoljetnosti, dok je bila maturantica u jezičnoj gimnaziji. Tih godina je imala 150 kilograma na visinu od 170 centimetara.

image

Nakon promjena živtnih navika Nina Martina otvorila je teretanu M2 Workout boutique

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Običan izlazak iz kuće stvarao mi je strah jer nisam znala hoću li stati u stolicu gdje god da dođem. U Brazilu me nisu pustili na zip line zbog prevelike kilaže. Ali najveći teret od svega bila mi je nesigurnost koju sam osjećala. Iako sam u školi uvijek bila izvrsna učenica, imam divnu obitelj koja me podržava u svemu, zbog te moje 'mane' smatrala sam da nisam dovoljno vrijedna za uspjeh i sreću", iskrena je Nina, koja je tijekom tog perioda isprobala sve moguće dijete.

Krenula je i s treninzima, no ništa nije davalo rezultata. Nina ističe da je tek kasnije shvatila da je njezin problem bio - u glavi.

"Kao i većina pretilih osoba, sve sam životne izazove rješavala hranom. Slabost su mi bili pekarski proizvodi, no naravno gutala bih sve što bi se stavilo pred mene", povjerila nam je pjevačica.

Ninina bitka trajala je punih sedam godina, a završila je prije četiri, nakon što je sudjelovala u RTL-ovom reality izazovu "Život na vagi", za koji se sama prijavila.

image

Nina Martina Korbar skinula je više od 60 kg pravilnom prehranom i vježbanjem

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Prvi okidač su mi bile fotke s maturalne večeri. Do svoje 25 godine smršavjela sam četrdesetak kilograma, a po izlasku iz showa imala sam 84", priča nam Nina, koja danas nosi konfekcijsku veličinu 42, ali i dalje radi na sebi. Prije godinu dana s bivšim kolegom iz Života na vagi Marijem Mandićem, otvorila teretanu, a klijentima nude jedinstveni program mršavljenja u trajanju od tri mjeseca. Nina i sama pet puta tjedno trenira funkcionalne i treninge snage, uz to što je potpuno promijenila prehranu, u kojoj više nema mjesta bijelom brašnu, šećeru i soli, dok je ugljikohidrate i sokove smanjila na minimum.

Zahvaljujući svojoj nadahnjujućoj borbi, Nina je danas ispunjena i odvažna mlada žena koja i super izgleda. No, kako kaže, trenutno nije zaljubljena. U ovom trenutku najviše se veseli ostvarenju svog sna o glazbenoj karijeri. Pjesmu Neprocjenjiva uz njupotpisuje i Davor Devčić koji je i producent, a za nju je već i snimila spot.

Poslušajte prvi singl Nine Martine Korbar!

Linker
17. travanj 2024 00:22