KRALJEVSKE INTRIGE

Nova knjiga otkriva mračne tajne s dvora: ‘Princ Charles je rasist, a William pati zbog izgubljenog brata‘

U prosincu 2019. kraljica Elizabeta II. je s tradicionalne božićne čestitke koju upućuje svim građanima Velike Britanije, uklonila Harryja, Meghan i Archieja što je potaknulo daljnji raskol u obitelji.

Dana 27. studenog 2017., u 5 sati ujutro objavljenje su zaruke princa Harryja i Meghan Markle. Nekoliko sati kasnije, princ Charles je sjeo za doručak i rekao svojoj supruzi Camilli: "Pitam se kako će djeca izgledati?"

Camilla je ostala "pomalo zatečena" pitanjem i odgovorila: "Pa, apsolutno prekrasna, sigurna sam."

Spustivši glas, Charles je upitao: "Mislim, kakav bi mogao biti ten njihove djece?"

image

Naslovnica knjige "Brothers and Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan"

PRESS

Ovaj razgovor dio je nove knjige Christophera Andersena “Brothers and Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan”, koja izlazi 30. studenog, piše Page Six.

Iako se u knjizi radi o neimenovanom izvoru koji je Andersenu prenio ove informacije, on ne prestaje tvrditi da je upravo Charles neimenovani "stariji kraljevski član" kojeg su Harry i Meghan - čija je majka Afroamerikanka, a otac bijelac - senzacionalno optužili za rasizam tijekom svog šokantnog intervjua s Oprah Winfrey.

U ožujku, Meghan je rekla da je bilo "zabrinutosti i razgovora o tome koliko bi njihova djeca mogla biti tamne kože. To su bili razgovori koje je obitelj vodila s Harryjem“, priznala je Oprah.

Autor u knjizi prikazuje da su Charlesovu znatiželju izokrenuli dvorjani svojim spletkama kako bi ju prikazali rasističkom. Andersen upravo upire prstom u grupu visokih savjetnika u palači poznatih kao "Ljudi u sivom".

“Pitanje koje je postavio Charles odjekivalo je na manje nevin način kroz dvorane Buckinghamske palače”, piše Andersen, opisujući šapat elitističke klike koju Britanci nazivaju “mrežom starih dječaka”. Njihovi su se tračevi usredotočili na to kako će članovi kraljevske obitelji "gledati na ostatak svijeta" nakon što afroamerička krv postane dio obitelji.

image

Je li princ Charles dijelom kriv što su se braća udaljila?

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Knjiga također otkriva Harryjevu frustraciju Charlesovim komentarom, koji je, prema drugom izvoru rekao princu da je "previše osjetljiv po tom pitanju".

Ovaj nesimpatičav stav dijelio je i William, koji je navodno komentar o boji kože nazvao "netaktičnim", ali "ne i znakom rasizma u obitelji".

Glasnogovornik princa Charlesa rekao je za The Post: "Ovo je fikcija i nije vrijedno daljnjeg komentiranja."

Andersen piše da je ozbiljna optužba za rasizam glavni uzrok raskola između Williama i Harryja. No, autor također tvrdi da je situaciju pogoršala njihova baka, kraljica Elizabeta II, koja je "dolila ulje na vatru" učinivši da se Harry osjeća "izbrisanim" od strane kraljevske obitelji.

image

I kraljica je prema autoru knjige dolijevala ulje na vatru....

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prema knjizi, u prosincu 2019. kraljica je navodno zatražila od fotografa da ukloni portret Harryja, Meghan i Archieja prije nego što je snimila svoju tradicionalnu božićnu poruku građanima Britanije i zemalja Commonwealtha.

William, koji je gledao obraćanje građanima s ostatkom obitelji u Sandringhamu, kraljičinom seoskom imanju, bio je zaprepašten kada je shvatio da na obiteljskom portretu nedostaju Harry i njegova obitelj. Znao je da će Harry - koji je prezirao svoju rodbinu provodeći praznike u Kanadi s Meghan, Archiejem i njegovom svekrvom - biti povrijeđen.

Povjerio se Kate, objašnjavajući da će njegov brat vjerojatno biti "užasno uznemiren", a ona mu je rekla da svoje brige zadrži za sebe, barem na trenutak.

No, zbog toga je Harry rekao jednom od svojih najbližih prijatelja da se "osjeća kao da su on, Meghan i Archie izbrisani iz obitelji", napisao je u Anderson u svojoj knjizi.

image

Meghan i Harry bili su doslovno, ali i u prenesenom smislu riječi stjerani u "zadnji red".

UTRECHT ROBIN/ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, tvrdi knjiga, također su bili "zbunjeni" sumornim javnim upozorenjima Meghanine polubrata i polusestre, Samanthe i Thomasa Jr. - koji su predvidjeli da će Meghan biti "otrovan" dodatak obitelji.

Thomas Jr. bio je posebno vješt u batinanju svoje polusestre, govoreći novinarima: "Ovo joj je najbolja predstava u životu“, dok je Samantha zaključila kako se Meghan smatra još jednom princezom Dianom. Ova tvrdnja Williama je najviše uznemirila.

"Ne znam što da vjerujem", priznao je William, prema knjizi, jednom od svojih rođaka.

Navodno je također priznao svom ocu, rekavši mu da je Harryjeva opsjednutost Meghan "nešto što nikad nije vidio".

image

Idlično vjenčanje, kako je izgledalo u javnosti, bilo je sve samo ne onako kako su mladenci zamišalji, jer su u svojoj ljubavi bili otuđeni od drugih.

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

William je novonastalu situaciju objasnio time da se “čini kao da je izgubio najboljeg prijatelja”.

U međuvremenu je Harry, piše Andersen, postao "bijesan" na svakoga za koga je smatrao da je "protiv Meghan" - reakcija koja je došla do vrhunca kada je William sugerirao da novopečeni par ne bi trebao bezglavo žuriti u brak.

“Što, dovraga, zamišljaš da si?” bio je Harryjev bijesan odgovor, prema knjizi. Posebno ga je uvrijedilo što je William pozvao njihovog ujaka - Earla Spencera, mlađeg brata princeze Diane - da ga savjetuje da uspori udvaranje.

Harry se vjenčao s Meghan 19. svibnja 2018. u kapeli St George's u Windsoru. Od tog sunčanog dana, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa dobili su sina Archieja koji sada ima dvije godine, i kći Lilibet, koja je rođena ovog lipnja. Četvorka živi u vili vrijednoj 14,6 milijuna američkih dolara u Montecitu u Kaliforniji, samo nekoliko koraka od slavne Oprah Winfrey.

William i Harry, koji su se zadnji put vidjeli prije početka pandemije - u napetom obračunu koji je konačno posredovao Megxitu - ponovno su se spojili pod tužnim okolnostima u travnju. Sve oči bile su uprte u prinčeve kada su prisustvovali sprovodu svog 99-godišnjeg djeda Phillipa, vojvode od Edinburgha.

image

Razočarani što baš nitko nije na njihovoj strani, mladi se par odlučio na nezamislivo, barem kraljevskoj obitelji - odlazak iz zemlje.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dok su braća pred kamerama izgledala prijateljski nastrojena jedno prema drugome, Andersen tu dinamiku opisuje samo paravanom.

Zatim, 1. srpnja 2021., na datum 60. rođendana princeze Diane, zavađena braća su se ponovno susrela na posveti kipa svoje majke u vrtovima njezine bivše kuće, palače Kensington.

Ovaj put držali su se na većoj udaljenosti, oprezno povlačeći dva odvojena užeta kako bi otkrili spomenik. Kao što Andersen primjećuje u svojoj knjizi: “Kada je došao trenutak, postalo je brzo i bolno očito da se ništa nije promijenilo.”

Možda će ženama u njihovim životima biti prepušteno da pokrenu proces ozdravljenja. Kate - koja je navodno jednom odbila Meghanine dobronamjerne pozive da dođe u posjet dok su oboje živjeli u Londonu - poslala je čestitke i darove svojoj šogorici nakon što je rodila Lilibet, piše Andersen.

image

Tek u skorije vrijeme doznajemo kako se iza nasmiješenih lica dugo krio lažan osmijeh.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ovog ljeta, kada je zadivljeni obožavatelj upitao buduću kraljicu ima li ikakvih pozdrava za Meghaninu i Harryjevu kći, Katein odgovor bio je topao: "Želim joj sve najbolje", rekla je. “Jedva čekam da je upoznam“, dodala je.

Andersen u svojoj knjizi otkriva kako je Diana, obožavana majka Williama i Harryja, konačno uspjela pronaći mir i uistinu se osloboditi svake gorčine prema kraljevskoj obitelji prije svoje smrti.

Bez sumnje, Diana bi bila slomljena srca zbog onoga što se dogodilo. Kao što je jednom rekla za svoje dečke: "Ne želim da pate kao ja."

Linker
19. travanj 2024 02:29