Nevjerojatan trijumf

Dugih 12 godina čekao na ostvarenje sna: Tenisač Nikola Mektić dobio najljepši dar za rođendan

Mladi sportaš postao je prvi Hrvat s titulom na završnici ATP sezone, a tom naslovu približio se samo Ivan Dodig i to prije šest godina.

"Kad sam vidio koliko me ljudi čeka na aerodromu, znao sam da sam napravio nešto veliko", našalio se tenisač Nikola Mektić (31) nakon povratka iz Londona gdje je s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom osvojio ATP finale u parovima.

Zagrepčanin je ovom pobjedom postao prvi hrvatski tenisač koji je osvojio završni Masters, a na to je čekao dugih dvanaest godina.

Najbliže tom naslovu do sada je bio Ivan Dodig koji je prije šest godina u finalu s Marcelom Melom izgubio od Boba i Mike Bryana.

image
Mate Pavić.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Najnoviji uspjeh Nikola je opisao kao najljepši dar za rođendan koji će proslaviti krajem prosinca, ali i kao "posljednji ples" s Koolhofom - jer više neće igrati u paru s njim, nego s kolegom iz reprezentacije Matom Pavićem.

Kako je otkrio u intervjuu za Dnevnik HRT-a, Mate je taj koji je iznenadio Mektića ponudom za suradnju.

"Smatram da je Mate najbolji na svijetu i to je poziv koji ja ne mogu odbiti", dodaje Mektić.

"Nikada do sada nismo zaigrali ni jedan meč zajedno što je čudno jer smo sa svim drugim hrvatskim igračima igrali barem jednom u životu i jednostavno to je bila moja odluka", dodao je Mektić.

Linker
19. travanj 2024 12:10