HAYKO

Iznenada preminuo armenski predstavnik s Eurosonga nakon teške dijagnoze: ‘Osvojio je naša srca i poštovanje‘

Glazbeniku je koronavirus dijagnosticiran prije nekoliko tjedana. Bio je u teškom stanju što je nažalost završilo tragično. Armeniju je na Eurosongu predstavljao 2007. godine.

Armenski glazbenik Hayko u 49. godini života preminuo je zbog posljedica koronavirusa. U lošem stanju je od sredine rujna, a Radio Armenia potvrdio je tragičnu vijest.

Armenska zvijezda, pravog imena Hayk Hakobyan, Armeniju je predstavljao na Eurosongu 2007. godine u Helsinkiju, a u finalu je osvojio osmo mjesto s baladom "Anytime You Need".

Ušao je u povijest jer je bio prvi izvođač koji je pjevao na armenskom jeziku, umjesto na engleskom jeziku.

Na Twitteru se oglasila i Eurosong organizacija te su izrazili sućut i napisali: "Uvijek ćeš biti u našim srcima".

Armenski premijer Nikol Pashinyan također je izrazio sućut i napisao kako će njegov rad biti i armensko kulturno nasljeđe.

"Bio je jedan od najvećih predstavnika armenske moderne glazbe i kroz to je osvojio ljudska srca i poštovanje", dodao je premijer. Imao je bogatu karijeru jer su se njegove pjesme koristile i u tamošnjim filmovima, a na njihovoj dodjeli nagrada 2003. i 2006. godine proglašen je najboljim pjevačem. Karijeru je započeo 1999. godine, a s njim su se oprostili i brojni kolege i prijatelji, između ostalog i predstavnici Armenije na Eurosongu poput glazbenika Arama MP3, koji je zemlju predstavljao 2014. godine i Sirusha, glazbenika koji je na natjecanju za najbolju pjesmu Europe bio 2008. godine.

"Izgubio sam brata, izgubili smo ogroman talent", napisao je Sirusho na svom Instagramu.

Čitajte i: More emocija, suze i skandal na sahrani: Teška srca najbliži se oprostili od Marine Tucaković

Linker
25. travanj 2024 07:50