kuhanje i plakanje

MasterChef kao turska sapunica: Plačljivci i drama nerviraju gledatelje, show spašava samo jedno

Kulinarski show emitira se tek četiri dana, a gledatelji po društvenim mrežama sipaju pravu paljbu kritika - nerviraju ih suze kandidata i njihove nesretne životne priče uz neizostavne dramaturške scene.

Tužne životne sudbine natjecatelja MasterChefa i dramaturgija koja ih prati iznervirale su gledatelje pred televizijskim ekranima samo par dana nakon što se show počeo emitirati. Prije dva dana emisiju je obilježila emotivna scena majke i sina – bivše natjecateljice Ane Kovačević Pilepić koja je sinu Luki predala pregaču nakon što je morala ocijeniti njegovo jelo. Dan kasnije još jedna drama uz eksploziju emocija i neizvjesnost, koja je kulminirala suzama i srećom zbog čega smo se na trenutak osjećali kao da gledamo "Ambasadorovu kći" koju nam je nedavno servirala Nova TV, a ne gastro show.

Tko je fatalno zgodni zagrebački kuhar zbog kojeg jedva čekamo Masterchef?

Medicinski tehničar iz Osijeka Tihomir Bježančević tijekom završnih priprema jela žiriju je ispričao kako je iza njega intenzivan i stresan period rada na respiracijskom centru na kojem je radio s covid pozitivnim pacijentima. ‘‘Svoj prolazak dalje bih posvetio svom medicinskom osoblju‘‘, izjavio je Tihomir, a i član žirija Stjepan Vukadin je podijelio kako je i njegova sestra viša medicinska sestra te da i on ovim putem zahvaljuje svom medicinskom osoblju i svim njihovim obiteljima na svemu što su napravili za sve nas. Tihomirov veliki san da uđe na MasterChef se umalo nije ostvario, napravio je jednu pogrešku, nedovoljno je termički obradio meso, no žiri mu je dao novu šansu i vratio ga u kuhinju, jer ostatak kombinacije koju je Tihomir servirao na tanjuru bio je, komentirali su, vrhunski. Tihomir je dobio drugu priliku, pokazao je da mu je jako stalo, dokazao je da može bez greške stati pred žiri i pokazati se u pravom svjetlu. S dva glasa dobio je prolaz dalje, a novi val emocija je pristigao kada mu je pregaču uručio njegov petogodišnji sin.

image
NOVA TV
image
Mama i sin, Ana Kovačević Pilepić sinu Luki predala pregaču nakon što je morala ocijeniti njegovo jelo.
NOVA TV

„Možda će netko reći plačljivko, no emocije su prevladale, nisam mogao protiv sebe”, rekao je Tihomir nakon svega. Sve to iznerviralo je gledatelje koji na društvenim mrežama sipaju paljbu kritika kako se MasterChef pretvorio u Večeru za 5 te kako bi show o kuhanju trebao biti dinamičan, zabavan i prepun kulinarskih savjeta, a ne režiran kao da gledamo tursku sapunicu u kojoj su jedina svjetla točka simpatični kuhari, Melkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović koji će se vjerojatno u punom svjetlu prikazati tek nakon desetak emisija kada razbiju tremu s obzirom na to da nemaju iskustva pred tv kamerama. Gledatelji ih simpatiziraju, ali postavljaju pitanja zašto nekima pružaju drugu šansu iako je nisu zaslužili.

image
NOVA TV

„Izgleda da ovdje prolaze samo oni koji puste suzu i imaju neke životne poteškoće... Ako se ocjenjuje kuhanje, onda se samo to gleda, zašto netko dobije drugu šansu i prođe na osnovu posla koji radi i djeteta koje dovede? Gadi mi se takva nepravda i samim time ovaj show postaje neregularan jer ne prolaze oni najbolji nego oni najemotivniji”, „Kreće još jedno prenemaganje i jeftine motivacijske parole. Kuhaj, briga me za tvoju životnu priču i osjećaje, da ne spominjem moljakanje”, „Kad je onaj doveo sina da izmoli pregaču odmah sam prebacila program i neću nastaviti gledati ovaj show koji je nekad bio skoro najbolje što domaća televizija nudi”, „Sami cendravci. Grozno u što se pretvorio.... kao da gledam Oprah Show”, „Je li ovo show za kuhanje, ili cmizdrenje..” samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

U showu se napetost doslovno može rezati nožem, no to na trenutke uistinu nervira. Jer osim zgodnog kuhara Melkiora koji će nesumnjivo podići gledanost, publika MasterChefa je prvenstveno ona koja uživa u gastronomiji i od showa očekuje upravo to, a ne Villu Mariju.

Emocije prštale na sve strane: Mama i sin u MasterChefu doveli publiku do suza

Linker
19. travanj 2024 23:21