zanimljiv život Charlieja Putha

Mladog glazbenika toliko su ga zlostavljali da je povraćao od muke, a nevinost je izgubio u 21. godini s obožavateljicom

Američki glazbenik poznat po urbenesnim objavama kojima nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ima 16,5 milijuna pratitelja koje je oduševio priznanjem o gubitku nevinosti u 21 godini s djevojkom koja mu se poslije seksa nikad više nije javila.

Američkom glazbeniku Charlieju Puthu uspjelo je afirmirati se u isti mah kao jedna od najtajnovitijih i jedna od najdostupnijih zvijezda na američkoj glazbenoj sceni. Tijekom pandemije proslavio se urnebesnim objavama na TikToku gdje ga danas prati 16,5 milijuna poklonika.

Predstavlja se na dva načina, prvo kao šašavi shitposter čije postove ili obožavate ili vam idu na živce, ali ih ne možete ignorirati. Puthove provale toliko su popularne da se nameću kao tema u svakodnevnim razgovorima - što je tridesetogodišnji kantautor, pjevač te glazbeni producent koji će do kraja godine objaviti treći studijski album - htio postići.

image

Charlie Puth na zabavi Vanity Faira

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Njegova druga TikTok osobnost glazbeno je čudo od djeteta koje vodi obožavatelje u svoj kreativni proces. Pokazuje im kako stvara pjesme nadahnut, primjerice, slučajnim zvukova uz rečenicu koja je postala viralni hit i meme: "Što ako postoji pjesma koja je započela kao ..." nakon čega slijedi puštanje zvuka koji pratitelje ostavlja bez teksta jer im nije jasno kako će od, primjerice, psećeg laveža ili brujanja motora, napraviti hit?

No on to očito može. Dva singla s debitantskog albuma "Nine Track Mind" iz 2016., među kojima je i duet sa Selenom Gomez "We Don't Talk Any More", našla su se na prestižnom popisu Billboard Hot 100. Album je zauzeo visoko 6. mjesto na listi Billboard 200, a do sada je kao kantautor i glazbeni producent zaradio oko 25 milijuna dolara.

Zlostavljanje i živčani slom

Iako je na TikToku jako otvoren, o njemu se zapravo ne zna mnogo. Točnije, nije se znalo sve dok ovog tjedna nije pristao na razgovor za američki online magazin Bustle i ispričao sve o sebi. Među ostalim, doznalo da je muzičar rođen u New Jerseyju bio strahovito zlostavljan u školi.

"Toliko su me maltretirali da bih povraćao od muke", rekao je dodavši da je na početku karijere zbog preintenzivnog radnog ritma doživio živčani slom.

image

Charlie Puth na dodjeli nagrada Nickleodeon Kids

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Želja za afirmacijom dovela me je u slijepu ulicu. Pukao sam zbog činjenice da sam htio postati slavan pod svaku cijenu, zbog čega sam se pretvarao da sam netko drugi i radio stvari koje nisam nikad činio i nisam ih trebao raditi", rekao je.

Terapija mu je, uz odlaske liječniku, bila i glazba. Tako su, na neki način, njegova ružna iskustva iz škole i problemi s mentalnim zdravljem bili vatra u kojoj se iskalila zvijezda. Počeo je poput Justina Biebera, glazbenim objavama na You Tubeu, a broj pretplatnika na njegovom kanalu rastao je svakog tjedna. Paralelno je pohađao Berklee College of Music.

Puth potječe iz više srednje klase, jedno je od troje djece učiteljice glazbe, Debre, koja je prva prepoznala njegov talent, dok mu je otac Charles, dobrostojeći mešetar nekretninama, priuštio školovanje na elitnom koledžu. Ali, tamo se nije zadržao. Kako je objasnio Ellen DeGeneres u njezinom showu, kad ga je 2011. pozvala u emisiju kao zvijezdu u usponu, to je bio pogrešan put.

Čitajte i: Dečko ‘od zlata‘! Nije mu ni 25, a već je oborio sve glazbene rekorde, zaradio milijune i došao na vrh

image

Charlie Puth nevinost je izgubio u 21. godini nakon koncerta

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Okružio sam se producentima i šefovima diskografskih kuća koji su govorili: 'Ogroman ste talent. Morate se izolirati i neko vrijeme raditi na svojoj umjetnosti'", ispričao je.

Što reći, bio je to čisti promašaj.Tijekom pandemije shvatio je da treba učiniti suprotno. U isto vrijeme TikTok je postao najuspješnija video platforma, stvari su se jednostavno poklopile. Postao je planetarno slavan, a njegove pjesme "Light Switcha", "One Call Away", "Attention" i "How Long" veliki su hitovi.

Nije bilo vatrometa

Spretno unovčavanje vlastite otkačenosti i neosporni glazbeni talent, nisu jedini način kako privući pozornost na svoju glazbu. Ako postoji jedna stvar o kojoj Puth voli pričati, to je seks. Oduševio je pratitelje priznanjem kako je u 21 godini, izgubio nevinost, piše Bustle. Ukratko, za njega su glazba i seks isprepleteni. Tvrdi kako na ljudsko tijelo po tom pitanju djeluje glazba koja se vrti tijekom seksa. Neke pjesme podižu raspoloženje za akciju, a neke baš i ne. Priznaje da zato ne može slušati glazbu dok se seksa.

"Analizirao sam glazbenu pozadinu za vrijeme seksa i shvatio da neke pjesme djeluju porazno po moju erekciju”, rekao je.

Ispričao je i da je nevinost izgubio u 21. godini s djevojkom koja mu je prišla poslije koncerta. Kad se danas prisjeća te epizode - osjeća tugu je jer tu djevojku više nikad nije vidio, prenosi People.

"Volio bih da sam tada imao hrabrosti reći joj nešto poput: “Hej, možda bismo ovo mogli učiniti malo uzbudljivijim. Htio bih da bude nezaboravno'", rekao je pjevač dok je govorio o svom prvom seksu.

Međutim, ništa nije rekao, pa njegov prvi intimni događaj nije bio "vatromet".

O velikoj ljubavi, kantautorici Charlotte Lawrence s kojom je izlazio 2019., progovorio je u singlu "That's Hilarious" s trećeg albuma koji će objaviti. U njoj se izruguje samom sebi jer ga je djevojka napucala, no s druge strane, u komi je svaki put kad je sluša.

"Vraća me u 2019. godinu koja je bila najgora u životu. Nikada nisam rekao ljudima što mi se dogodilo i kolika je bila bol kroz koju sam prošao. To iskustvo natjeralo me početi ispočetka i okružiti se boljim ljudima," zaključio je pjevač.

Linker
23. travanj 2024 15:16