Direkt u ‘problemima‘

Mnogima je druga doza bila kobna: Omiljena TV emisija zbog iznenadnih okolnosti ima promjene

Obično dok Šprajc boluje emisiju na svojim leđima i pred kamerama čvrstom rukom vodi Mojmira Pastorčić, no ovog puta okolnosti su bile jače.

Televizijski voditelji koji se u dnevnom ritmu pojavljuju na malim ekranima odavno su postali zaštitno lice emisije RTL Direkt. No kako su jedini voditelji tog kasnovečernjeg političkog magazina, Zoran Šprajc i Mojmira Pastorčić, svaka njihova nezgoda ili promjena itekako se primijeti. Tako je Šprajc sredinom svibnja doživio nezgodu zbog koje je 'zaradio' gips na ruci.

"Ljevoruki opet propušta sudjelovati u izbornoj večeri, nemojte i vi tako", kazao je svojim pratiteljima Zoran, podsjetio je i na svoje prijašnje zdravstvene probleme koji uključuju i dva srčana udara, kao i operaciju kojoj je podvrgnut u kasnu jesen 2020.

Obično dok Šprajc boluje emisiju na svojim leđima i pred kamerama čvrstom rukom vodi Mojmira Pastorčić. Tako je ova urednica i voditeljica ostavila snažan utisak na javnost i u posljednjem komentaru, koji je izazvala opaska premijera Andreja Plenkovića. Međutim, ni Mojmira nije stroj, tako je posljednji RTL Direkt propustila.

Na mjesto voditelja sinoć je došlo treće poznato RTL-ovo lice Ivan Vrdoljak. Kako je otkrila njezina 'zamjena', voditeljica je imala jaku reakciju na drugu dozu cjepiva koja ju je potpuno savladala.

"Dobra vam večer. Deset i petnaest je. Mojmiru je pokosila druga doza cjepiva, ja sam Ivan Vrdoljak i zasad se držim. Vi gledate RTL Direkt", rekao je Ivan Vrdoljak na početku emisije. Neki gledatelji poželjeli su da se Mojmira što prije vrati, a drugi su pak bili oduševljeni ovom promjenom, što ne čudi budući da je Vrdoljak prekaljeni televizijski profesionalac.

Čitajte i: Ovo nismo očekivali od njega! Zoran Šprajc iznenadio fotografijom i primjedbama iz zagrebačkog tramvaja

Čitajte i: Ekskluzivno! Otkrivamo ljubavni par s RTL-a: Nerazdvojni su, ali dan zaljubljenih provest će odvojeno

Novinarsku karijeru započeo je na Novoj TV, a nastavio na konkurentskom RTL-u gdje se zadržao pet godine. Godinu dana je proveo na Al Jazeeri da bi se potom ponovo vratio a RTL, gdje je od 2017. voditelj vijesti.

A potkraj te godine Ivan je na RTL-u pronašao i ljubav, naime tada je prohodao s kolegicom Ivonom Hemen, par je svih ovih godina svoju intimu držao daleko od očiju javnosti. No uoči Valentinova 2019. Glorijin fotograf snimio ih je zajedno, a tom su prilikom otkrili i neke detalje o svojoj ljubavi.

image
Ivan Vrdoljak i Ivona Hemen zajedno su od 2017.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Dvoje medijskih profesionalaca surađuje zajedno u kolektivu RTL-ovog informativnog programa, on u redakciji vijesti, a ona u redakciji sporta. Zajedno su išli na ručkove i kave, a kroz druženje se razvila i kemija, to što rade skupa ni najmanje im ne smeta.

"Prednost toga je da privatno vrijeme ne trošimo na prepričavanje radnog dana. Radije gledamo filmove i serije, družimo se sa zajedničkim prijateljima, povremeno otputujemo nekamo ili otpješačimo na Sljeme. Ivona je dovoljno sportski tip da je opcija i zajednički trening u teretani ili vožnja biciklom", ispričao je Ivan za Gloriju.

image
Ivan i Ivona privatno vrijeme ne troše na prepričavanje dogodovština s posla.
VEDRAN PETEH/CROPIX

O sportu u privatno vrijeme razgovaraju jedino kad na RTL-u gledaju boksačke mečeve. Ivan, naime, rekreativno boksa, a prije toga je deset godina trenirao košarku. Ivona je trenirala tenis, sada ide na fitness, a zahvaljujući Ivanu naučila je i neke boksačke poteze.

"Sport me privlači odmalena, a zavoljela sam ga i uz mlađeg brata koji mi je poput savjetnika. Sportska natjecanja volim zbog napetosti, nepredvidivosti, emocija... To je jedna od rijetkih stvari koja spaja ljude", kazala je voditeljica Ivona kojoj je s Ivanom zajedničko i to što su oboje “mesojedi”. Stoga Ivona jednom mjesečno ode u Oriovac kako bi napunila hladnjak tradicionalnim slavonskim delicijama.

Linker
19. travanj 2024 03:58