‘Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac‘

Robert Knjaz vraća se na HRT: ‘S kozama sam vježbao jogu, sa svinjama bio u hotelu‘

Svinje imaju svoje hotele i spa tretmane, koze vježbaju jogu, konj stoji na noktu, žene doje praščiće samo su neke od bizarnosti koje nam je u novom projektu pripremio kreativac Robert Knjaz.

Urednik serijala "Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac", Robert Knjaz, snimio je osam epizoda po 52 minute koji će se od ove nedjelje emitirati u prime timeu na HRT-u. Cilj mu je, priča nam, prikazati životinje kao ljude, a ne kao obrok. Knjaz će kroz osam epizoda prikazati utjecaj životinja na napredak ljudske civilizacije, ali u zabavnom i edukativnom tonu. Osebujni televizijski autor dio serijala snimao je u Americi gdje je pronašao zanimljive sugovornike, a posebno je dojam na njega ostavila gospođa koja je pokrenula jogu s kozama uslijed svoje borbe sa zloćudnom bolešću. Na satove joge iznad San Francisca, među ostalima, dolaze vježbati i zaposlenice Googlea i Facebooka.

image
Nakon godine dana snimanja smanjio je unos mesa
FOTOGRAFIJE: PROMO

"Obradili smo 12 životinja, oduševile su nas sve. One ne znaju za prošlost ni budućnost. Njima je sve sadašnjost. Pretresli smo cijelu zemaljsku kuglu, ali joga s kozama bila je plakanje od smijeha. Koze su lude i zabavne, skaču po vašim leđima, žvaču vam odjeću, ližu tabane i rade psine, pa je uz fizičku aktivnost jako puno smijeha i grohotanja. Smijeha ljudima danas najviše fali, pa nije čudo da je joga s kozama hit", priča nam Knjaz koji je snimio i nekoliko Guinnessovih rekorderki - najbolje groomerice konja i pasa koji od njih rade prava umjetnička djela.

image
Robert Knjaz obradio je 12 životinja u novom serijalu
FOTOGRAFIJE: PROMO

"Posjetili smo i ženu koja živi s 1000 mačaka po čemu je jedinstvena u svijetu. I nećete vjerovati, njena kuća uopće ne smrdi jer ima 45 zaposlenih koji se brinu da je sve čisto. Iz epizode s mačkama doznat ćete i da predenje kod mačaka može zacijeliti mačje povrede, te da ginekolozi u USA ženama kod poroda puštaju zvuk predenja za lakši porođaj", priča naš sugovornik.

Oduševile su ga i svinje. "U San Franciscu, primjerice svinja radi na aerodromu kao tješiteljica ljudi. Posjetili smo i hotel za svinje, imaju muziku, mirisnu svijeću, spa tretmane. S druga pak strane, znate li da se svinja nalazi u čak 500 proizvoda. Ima je u ružu za usne, sladoledu, kočnicama, baterijama, u vinima pivu, sokovima, kruhu...”, priča naš sugovornik.

image
Knjazov serijal počinje u nedjelju 3.siječnja na HTV-u
FOTOGRAFIJE: PROMO

Sa snimateljem je proputovao Ameriku od Sjeverne Karoline, preko Philadelphije i New Yorka, do San Francisca i Los Angelesa, no nakon dvotjednog boravka u veljači, korona kriza je eskalirala i zatvorila granice. Ostale zanimljive sugovornike iz Japana, Engleske, Francuske, Njemačke i Južnoafričke republike snimili su putem skypea.

image
Robert Knjaz u snimio je čak 80 sati materijala za 8 epizoda
FOTOGRAFIJE: PROMO

Iako nakon serijala nije postao vegetarijanac, ipak drugačije gleda na koku i svinju u tanjuru. „Nakon više od 40 godina konzumacije piletine i pršuta, nije se lako odreći mesa, ali stisne me oko srca, moram vam priznati. Jer kada vidite koliko su inteligentne primjerice koke koje sviraju klavir, plešu i znaju matematiku, nije vam lako. Pronašli smo i crnu kokoš koja ima crno meso, crnu krv, crne organe... Smanjio sam unos mesa, ali nisam izbacio. No, dio moje ekipe koja je radila na ovom projektu su prešli u vegetarijance”, kaže Knjaz koji je ponosan na svoj tim od 25 ljudi, koji jednako čine muškarci i žene. Nema sumnje, bit će to prava životinjska inačica Knjazovih „Velikana” koja će ponovno uz televizore prikovati sve generacije.


ČITAJTE I:

Knjaz: ‘Možeš spavati koliko želiš i sa ženom pričati koliko god ona to želi‘

Robert Knjaz: Bolji sam otac nego suprug

Robert Knjaz: Kod kuće sam domaćica s viklerima

Linker
22. travanj 2024 20:29