Jubilarna desetka

Fantastic Zagreb Film Festival: Uživanje u nezaboravnim klasicima i filmovima za obožavatelje fantastike

Bogati program 10. Fantastic Zagreb Film Festivala, koji će se na Ljetnoj pozornici Tuškanac i u kinu Tuškanac održati od 9. do 19. srpnja s nizom projekcija festivalskih hitova i žanrovskih klasika predstavljen je u subotu u Zagrebu.

"Iznimno se veselimo ovogodišnjem jubilarnom desetom festivalskom izdanju koji će se odvijati u specifičnim okolnostima za sve nas. Publika je željna kulturnog sadržaja te nam je zadovoljstvo tim veće jer smo prvi filmski festival u Zagrebu koji donosi uživanje u nezaboravnim klasicima i filmovima za sve obožavatelje fantastike", rekao je Hundić.

Fantastic Retro i ove godine donosi niz žanrovskih klasika koji slave velike jubileje: recentne kultne naslove "Sedam", "Totalni opoziv" s Arnoldom Schwarzeneggerom, "Povratak u budućnost" i "12 majmuna", te evergreen "Vremeplov" iz 1960. godine, kao i njemački ekspresionistički uradak "Kabinet Dr. Caligarija" koji slavi 100. godišnjicu te slavni "The Rocky Horror Picture Show".

Promo
Raspored projekcija na 10. Fantastic Zagreb Film Festivalu

Ostali programmi donose najnovije žanrovske svjetske hitove: japanski anime "Zemlja čudesa", atraktivan ruski odgovor na "Aliena" SF horor "Sputnik", globalni žanrovski hit, SF mystery "Morska groznica", potom "Relikt", hvaljeni australski horor "samo za one s jakim živcima", spektakularni SF triler "Boja iz svemira" s Nicolasom Cageom i krvavo zabavna triler komedija "Dođi k tatici" u glumi Elijah Wood.

Animirani kultni klasik

U sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala održat će se i projekcija animiranog filma "Divlji planet" iz 1973. godine redatelja Renéa Lalouxa.

Taj animirani filmski klasik koji je stekao kultni status fantastično je nadrealno putovanje u svijet halucinacije i okrutnosti koji istovremeno obiluje maštovitom i toplom animacijom iznimne ljepote kroz prizmu snolikog hipnotičkog vizualnog spektakla, najavili su organizatori.

Projekcija filma predviđena je za 17. srpnja, a uoči projekcije u suradnji s Hangarom 7 predstavit će se roman Stefana Wula «Fanatastični planet» po kojem je Laloux snimio film.

Davorin Horak iz nakladničke kuće Hangar 7 rekao je kako su taj roman objavili u sklopu projekta Spekulativna fikcija – prošlost, sadašnjost, budućnost» kojeg je financirala Kreativna Europa kroz natječaj Literary translation.

"S nestrpljenjem iščekujemo projekciju filma i predstavljanje romana o kojem će govoriti filmolog Silvestar Mileta", dodao je

Cjelovit program objavljen je na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti mogu se pronaći na festivalskoj Facebook stranici.

Pročitajte i:

Ljeto u Tehničkom ide dalje: Najavljen bogat program s čak 33 događanja u narednih mjesec dana

Ljeto u Tehničkom ide dalje: Najavljen bogat program s čak 33 događanja u narednih mjesec dana

Rundek i Ekipa na Tvrđavi: Koncert kao točka na in nakon odličnih singlova, a prije novog EP-a

Linker
16. travanj 2024 20:38