Sarajevo film festival

Otvoren 27. Sarajevo Film Festival: Tarik i Lejla Filipović oduševili elegancijom, Božo Vrećo iznenadio raskošnom haljinom

Iako je prošle godine zbog pandemije najveći filmski festival u regiji održan u online formatu, za ovu godinu organizatori su se potrudili da ovo izdanje bude baš kao i ona prijašnjih godina. Zato ga nisu mogli propustiti mnogi poznati glumci, pojavivši se u svečanim izdanjima.

U petak 13. kolovoza otvoreno je 27. izdanje Sarajevo Film Festivala i to premijernom projekcijom novog filma oskarovca Danisa Tanovića "Deset u pola", a otvorenju su nazočila mnoga lica iz hrvatskog i regionalnog javnog života.

Svi pogledi bili su upereni u glumca Tarika Filipovića i njegovu suprugu, bivšu misicu Lejlu Filipović. Poznati par spremno je pozirao kamerama, a na otvorenje su došli u elegantnim izdanjima. Lejla je zablistala u dugačkoj plavoj haljini hrvatskog brenda LeiLou dizajnerice Aleksandre Dojčinović koju je na sredini krasio veliki cvijet, a uz nju je nosila malu clutch torbicu. Make-up je bio decentan, ali upečatljiv - lagano našminkane oči i ružičasti ruž, baš kao što Lejla i inače nosi.

image
Lejla i Tarik FIlipović
CROPIX

Tarik je pak bio šarmantan u odijelu boje pijeska za koju se muškarci i ne odlučuju tako često, ali ova boja Tariku odlično pristaje. Jednostavna bijela košulja 'razbila' je ovaj monokromatski look.

No, najveća denzacija na crvenom tepihu definitivno je bio kralj sevdaha Božo Vrećo. Poznat po osebujnom stilu odijevanja, Božo ni ovoga puta nije razočarao - odjenuo je crno-bijelu haljinu od raskošnog tila, crne kožne rukavice, crne čizme, a look je upotpunio i torbicom, čipkastom lepezom i crnim turbanom. Haljina je, kako je naveo na svom Instagramu, njegov dizajn.

image
Božo Vrećo.
CROPIX

Čitajte i: Wimu Wendersu uručeno Počasno Srce Sarajeva: Slavni redatelj uskoro će održati i poučni masterclass

Na otvorenju nisu ništa manje elegantni bili ni glumci Goran Navojec i njegova dugogodišnja partnerica Marija Škaričić koji su se modno uskladili. Dok je Navojec odjenuo klasično crno odijelo s bijelom košuljom i leptir mašnom, Marija se odlučila za kreaciju Kaftan studija u dva dijela - gornji dio bio je od crnog pliša, a donji u obliku raskošne suknje s motivima cvijeća.

image
Marija Škaričić i Goran Navojec
CROPIX

Na otvorenje festivala došao je i glumac Branko Đurić Đuro sa suprugom Tanjom i kćeri Elom, kao i Wim Wenders kojemu je jučer uručeno Počasno Srce Sarajeva u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

image
Branko Đurić sa suprugom Tanjom.
CROPIX

Inače, ove godine se na Sarajevo Film Festivalu natječe i hrvatsko ostvarenje "Murina" redateljice Antonete Alamat Kusijanović za naslov najboljeg igranog filma.

image
Wim Wenders
CROPIX

Ove godine u 19 programa SFF-a bit će prikazano više od 255 filmova iz 65 država od kojih je više od stotinu iz šire regije, a projekcije će biti upriličene na 14 lokacija po cijelom Sarajevu.

Linker
19. travanj 2024 14:41