privatni album
festival o kojem se priča

VukovArt okuplja najpoznatija imena svjetske street art scene: Posjetite Galeriju na otvorenom

Vukovar i ove godine postaje luka umjetnosti! Od 22.8. - 5.9. u luku umjetnosti uplovljavaju jedna od najpoznatijih imena svjetske street art scene.

VukovArt, u organizaciji Grada Vukovara i Vala Kulture, je pokrenut kao novi koncept u razvoju umjetnosti te stvara novi vizualni identitet grada Vukovara.

privatni album
Radovi od prošle godine su izazvali mnogo dobrih emocija...

privatni album
Prošlogodišnji autori oduševili su goste i domaćine...

Privatni album
Vukovar je krajem kolovoza postaje velika galerija na otvorenom...

"Izuzetno smo zadovoljni da smo mogli organizirati festival i zbog grada Vukovara, odnosno ljudi u Vukovaru, ali i zbog umjetnika koje je ova nepredvidiva situacija s koronavirusom dosta pogodila. Vukovar - galerija na otvorenom se obogaćuje i širi stilski, što nam je jako važno u planiranju umjetnika. Ove godine smo i obogatili program zahvaljujući sponzorima, tako da će se u dva tjedna naći dosta radionica, koncerata, predavanja, izložbi i aktivnosti za sve uzraste. I te aktivnosti smo prilagodili novonastaloj situaciji te ćemo ih sve organizirati na otvorenom. Ono što očekujemo je lijepo vrijeme i ne sumnjamo da će ovaj Vukovart završiti odlično", rekao je Krešimir Herceg, suorganizator i voditelj marketinga festivala.

privatni album
Ne zaboravite posjetiti najsigurniju galeriju na otvorenom...

S 18 umjetničkih djela nastalih u protekle tri godine Vukovar je postao prepoznatljiv kao Galerija na otvorenom i izvan granica Republike Hrvatske.

Ovogodišnji moto festivala je Give Me 5 zbog pet novih svjetskih umjetnika koji će oslikati pročelja pet vukovarskih zgrada:OKO (Hrvatska), Tea Jurišić (Hrvatska), Boogie (Švicarska), Eugen Varzić (Hrvatska) i Arsek & Erase (Bugarska)

Kao i svake godine, festival će ponuditi i ostale programske aktivnosti koje se nalaze na sljedećem linku, a od kojih izdvajamo: biciklijade, predavanja, radionice, koncerte, panel diskusije i izložbe.

Ostvarena je i suradnja s Akademijom za umjetnost i kulturu Osijek koja se očituje u studentskim izložbama i predstavama.

2nd Vukovar Half marathon će biti održan virtualno, zbog COVID-19 situacije, a prijave su moguće na sljedećem linku.

Ovogodišnji VukovArt sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Čitajte i:

Oni mijenjaju percepciju napuštene i iseljene Slavonije, a sad u Vukovar dovode najveće street art umjetnike svijeta!

Vukovar: Heroj riječnog turizma

4 glazbena događanja pod zvijezdama koja morate posjetiti

Linker
18. travanj 2024 13:06