Clouds, Ronan & Erwan Bouroullec,Proning
Kiše jesenje i oblaci

Trendovi u interijerima: Oblaci, kiša i vjetar kao inspiracija

Oblaci, kiša i vjetar nadahnuli su dizajnere u oblikovanju predmeta za dom: stolaca, polica, svjetiljki, vaza...

Dok neki ljudi u jesen zapadaju u pomalo beznadna raspoloženja, za druge je ovo godišnje doba itekako inspirativno. U potonjem su timu često i dizajneri, koje posebice nadahnjuje motiv oblačnog neba. Braća Erwan i Ronan Bouroullec osmislila su, primjerice, policu, vazu i apsorber zvuka u obliku oblaka. Sva su tri predmeta modularna - što znači da im se dograđivanjem može mijenjati oblik. Police Cloud od bijelog polipropilena imaju dva lica, ali i dvije primjene: mogu funkcionirati kao razdjelnik prostora ili kao modularni apsorber zvuka koji se, ovješen usred prostorije, doima poput suvremene skulpture.

3D dekoracija 343 kn, dekoracije.hr

Clouds, Ronan & Erwan Bouroullec,Proning

Nuages, Philippe Nigro, Art rasvjeta

Osim oblaka, koji kao uzorak često krasi i vaze, stolce, svjetiljke, police i druge predmete za dom, inspirativan je i motiv kiše. Upravo su kišne kapi koje klize po prozorskom staklu nadahnule danske dizajnerice Johannu Asshoff i Hannu Brogård za vrlo popularne vješalice od punog drva.

Dropit, Asshoff & Brogard, 215 kn, Dizajnholik

Posuda za zalijevanje, 79 kn,Hoću to

Švedske dizajnerice iz skupine Front za vazu Blow inspirirao je, pak, vjetar, baš kao i francuskog dizajnera Cédrica Ragota, koji je osmislio vazu Fast. Oba predmeta izgledaju kao da su iz razdoblja futurizma ili nadrealizma - i izvrsno se uklapaju u moderne interijere.

Front vaza Blow, Et cetera

Fast, Cédric Ragot, Lesnina

Linker
19. travanj 2024 03:26