Mathieu Zazzo
odlikašica eksperimentalne glazbe

Kali Malone stiže u Zagreb: Mračni minimalizam održava određenu gravitaciju čak i kada se tlo pomiče

Američka skladateljica i glazbenica koja živi i radi u Stockholmu, Kali Malone, nastupit će po prvi put u Zagrebu, u sklopu Touch Me festivala.

U Hrvatsku po prvi puta dolazi renomirana Kali Malone, majstorica minimalističkog i meditativnog zvuka, čiji je prošlogodišnji album The Sacrificial Codeostvario izuzetan uspjeh na svjetskoj eksperimentalnoj glazbenoj sceni. Bilo da je za orguljama ili izvodi čistu elektroničku glazbu, Malone očarava istovremenom jednostavnošću i kompleksnošću, izazivajući intenzivnu emocionalnu reakciju.

Mathieu Zazzo

Njezin prvi zagrebački nastup bit će za mixpultom višekanalnog elektroničkog set upa, a na rasporedu je u ponedjeljak, 21. rujna s početkom u21:30 sati. Nastup će se zbog epidemioloških mjera održati na parkiralištu ispred HALE V Tehničkog muzeja Nikola Tesla Zagreb.

Kali Malone je američka skladateljica i glazbenica koja živi i radi u Stockholmu, a stvara zvučne monolite koji preispituju samu građu za slušanje. Putem analogne i digitalne sinteze i unutar kompozicijskih okvira koji koriste jedinstvena podešavanja tona i psiho-akustične pojave, mračni minimalizam umjetnice održava određenu gravitaciju čak i kada se tlo pomiče. Uživo Malone izvodi orguljaške i koncerte čiste elektroničke glazbe, koristeći akustičnu i sintetsku instrumentaciju u repetitivnim i produženim trajanjima.

Mathieu Zazzo

Njezine bogate harmonijske teksture zrače izrazitom emotivnom nijansom koja proizvodi zadivljujuće i neobične dubine fokusa. Recentna zvučna istraživanja, prostorno-zvučne kompozicije, zvučne intervencije i višekanalne elektroničke kompozicijekoje ćete od 21. do 23. rujna moći čuti na Touch Me festivalu, naručeni su i producirani kroz mrežu Re-Imagine Europe.

Kali Malone, compositrice américaine, photographiée à Paris au Groupe de Recherches Musicales (GRM) le 10 févirer 2020 par Mathieu Zazzo
Mathieu Zazzo

Otvoreni prostor i njegove akustičke zadatosti svakako će biti dodatni izazov i inspiracija umjetnicama i umjetnicima zvuka. Osim Kali Malone, u zvučnom programu Touch Me festivala nastupit će Miodrag Gladović i Gideon Kiers, Hugo Esquinca, Anthea Caddy i Marco Donnarumma.

Touch Me festival od 17. rujnado 3. listopadau industrijskoj HALI VTehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu kroz dvije izložbe, diskurzivni program, razgovore s umjetnicima, filmski program i radionice istražuje nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije. Organizator je KONTEJNER / biro suvremene umjetničke prakse.

Čitajte i:

Luka različitosti: Brojne književne zvijezde na Festivalu europske kratke priče

YES Feel Good Festival zavibrirao yesenskim tonovima na Strossmayerovom trgu

'It-mjesto' za fini zalogaj dobilo novo ruho i novi meni: Good Food u jesen ulazi spreman

Linker
16. travanj 2024 16:58