screen shot
OMILJENI LIKOVI

Povratak u djetinjstvo! Napokon možemo gledati Malene leteće medvjede i to - besplatno

Zahvaljujući Zagreb Filmu koji je na svoj YouTube kanal postavio animirani film "Mali leteći medvjedi", ponovno se možete prisjetiti kakve nepodopštine spremaju Smradac i Smucalo i kako ih u tome sprječavaju Dado, Tina i drugi medvjedići, ali i što o svemu tome kaže mudri Platon.

Svaka od epizoda crtića "Mali leteći medvjedi" pokazuje kako jedino hrabrost, povjerenje i zajedništvo mogu prevladati opasnost i zlobu, a ujedno nose i jaku ekološku poruku s obzirom na to da se u blizini šume nalazi odlagalište smeća koje su stvorili nemarni ljudi protiv kojih ova mala šumska ekipa kreće u borbu. Sve epizode možete pogledati na YouTube kanalu Zagreb Filma.

Dušan Vukotić, autor Oscarom nagrađenog animiranog filma 'Surogat', došao je na ideju o ovom animiranom filmu i podijelio je s Perom Kvesićem. Zajedno su stvorili likove kojih se i danas rado sjećamo. No Vukotić je gledao i daleko izvan granica tadašnje Jugoslavije. Zahvaljujući svojim poznanstvima, uspio je dogovoriti čak i koprodukciju s Kanadom, a do tada su naši mališani već uživali u prvim epizodama koje su stekle neočekivanu popularnost.

Od ukupno napravljenih 39 epizoda, od kojih svaka traje oko 23 minute, emitiranih tijekom 1990. i 1991., male se gledatelje uvodi u stoljetnu šumu u koju ljudska noga nikad nije kročila, a čiju zajednicu predvodi mudri stari medvjed Platon.

ČITAJTE I:

#ostajemdoma: Klasici Zagreb filma besplatno na You Tube kanalu

Profesor Baltazar, Mali leteći medvjedići, Inspektor maska - izložba u MSU budi najljepše uspomene na djetinjstvo

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
18. travanj 2024 17:51