Menadžer tjedna

ANTE MANDIĆ  (IN2) Ostvario je san svakog dobrog poduzetnika

    AUTOR:
    • Globus

  • OBJAVLJENO:
  • 12.01.2018. u 13:04

Zagreb, 160414.
Matis Absolut Lounge, Trg Stjepana Radica 3.
Predstavljanje poslovnih rezultata i najnovije akvizicije softverske tvrtke IN2 izvan Hrvatske. Tvrtka IN2 je kupila softversku tvrtku Actavia u Srbiji koja ce se zvati IN2 Dynamics.
Na fotografiji: Ante Mandic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Ante Mandić

Što je postigao?

Ostvario je san svakog dobrog poduzetnika: doveo kompaniju do vrhunca, izveo je na prag globalnog biznisa, i prodao najboljem ponuđaču na tržištu, kanadskoj tvrtki Constellation Inc., za koju vjeruje da će ispuniti i njegove najhrabrije snove i IN2 pretvoriti u važnog igrača na globalnom tržištu IT usluga.


Zašto je to važno?

Zato što još jednom potvrđuje da u vremenu kada se živi umreženo, on line, lokacija kompanije i političke državne granice unutar kojih je osnovana više ne igraju nikakvu ulogu. Domaćim poduzetnicima koji su danas na početku to je potvrda da je uspjeh moguć i ovdje, bez obzira na to koliko je domaće poslovno okruženje ustajalo i samo po sebi nepoticajno. Ujedno to je i poziv domaćoj politici da zaboravi zastarjeli koncept nacionalne ekonomije i uključi se punim plućima u svijet koji odavno živi zajednički.
 

Kako posluje?

Odlično. U posljednjih pet godina, od 2012. do 2017., prosječni godišnji rast prihoda za IN2 Zagreb kretao se oko 8 posto, a za cijelu IN2 Grupu oko 13 posto. Danas u IN2 grupi ima više od 650 IT stručnjaka, a grupa je u proteklih 25 godina izvela više od 200 projekata u Hrvatskoj i svijetu.
 

Što će učiniti u budućnosti?

Ovo je napisao u objavi prodaje svoje kompanije: Moja je želja da IN2 u sljedećim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke.

Izdvajamo

Iz drugih medija