Menadžer tjedna

FRANJO KOLETIĆ (Mirnovec pirotehnika) Računa na biznis s gusarima, svemircima i kaubojima

Franjo Koletić
 Jure Mišković / HANZA MEDIA

Što je postigao?

Prošlog je tjedna, nakon razdoblja uhodavanja, i službeno otvoren Fun Park Mirnovec, zabavni park pored Biograda na Moru. Zabavni park prostire se na 45 tisuća kvadrata, ima 30-ak atrakcija – od 30-metarskog panoramskog kotača i rollercoastera do sadržaja za najmlađe. Dizajnirao ga je talijanski arhitekt Franco Barazzoni, a podijeljen je u tri tematske cjeline: Gusarski grad s obiteljskim vožnjama, Svemir s najatraktivnijim, adrenalinskim vožnjama te Divlji zapad, s vožnjama za najmlađe.

Zašto je to važno?

Riječ je o prvom zabavnom parku ovakve vrste u Hrvatskoj i stoga predstavlja važan iskorak u proširenju turističke ponude i produljenju turističke sezone. Park, već prozvan “hrvatski Gardaland”, bit će otvoren od Uskrsa do Nove godine, pri čemu će u predsezoni i posezoni raditi vikendom, a za ljetnih gužvi svaki dan.

Kako posluje?

Riječ je o ulaganju vrijednom oko 15 milijuna eura, a povrat očekuju tijekom desetak godina. U parku, za koji je potrebno kupiti ulaznicu, trenutačno radi oko 120 ljudi.

Što će učiniti u budućnosti?

U planu je širenje Fun Parka Mirnovec, među ostalim i gradnja vodenog parka koji će uključivati i atraktivni tunelski akvarij, iako se razmatra i mogućnost ulaganja u delfinarij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:44