Menadžer tjedna

IVAN BURAZIN (Codeanywhere) Osnovao startup, otišao u Silicijsku dolinu, a sada objavio i prvu akviziciju

    AUTOR:
    • Globus

  • OBJAVLJENO:
  • 30.06.2017. u 15:53

Split,010617.
Otvaranje seste Codeanywhere Shift konferencije u prostoru Hrvatskog narodnog kazalista.
Na fotografiji: Ivan Burazin organizator Shift konferencije
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / HANZA MEDIA

Ivan Burazin

Što je postigao?

Codeanywhere, tvrtka Splićanina Ivana Burazina sa sjedištem u Palo Altu, u srcu Silicijske doline, kupila je grčku kompaniju Codebender. Riječ je o prvoj akviziciji Codeanywherea, ali financijske detalje transakcije nisu otkrili. Codeanywhere programerima nudi takozvano cloud integrirano razvojno okruženje (IDE) uz koje mogu raditi bilo gdje, na bilo kojoj platformi - otprilike kao Google Docs za programere. Codebender je pak cloud IDE za Arduino, popularni open source hardver.

Zašto je to važno?

Kako objašnjava Ivan Burazin, Codebender je najpopularniji Cloud IDE za Arduino: “Kad nam se pružila prilika za udruživanje, odmah sam je zgrabio.” Njihova je strategija, dodaje Burazin, uvođenje novih alata za developere koji će biti u skladu s njihovom vizijom: raditi bilo gdje, bilo kada, s bilo kime. Dodavanje Codebenderovih proizvoda našoj ponudi korak je u tom smjeru, kaže Burazin.

Kako posluje?

Iako Codeanywhere ne otkriva podatke o poslovanju, ako je suditi prema priopćenju, dvije će kompanije nakon preuzimanja zajedno imati više od milijun korisnika. Sam Codebender donosi bazu od stotinu tisuća korisnika. Prema TechCrunchu, Codeanywhere je do sada privukao 848 tisuća dolara ulaganja, najvećim dijelom od World Wide Web Hostinga. Codebender je pak privukao oko milijun dolara ulaganja.

Što će učiniti u budućnosti?

Codebender će do daljnjega nastaviti postojati kao poseban brend, a Codeanywhere, koji organizira i splitsku developersku konferenciju Shift, osigurat će mu resurse za proširenje ponude.

Izdvajamo

Iz drugih medija