Menadžer tjedna

IVAN PALADINA (Avenue ulaganja) Podigao IGH iz mrtvih, sad se baca na Kupare

Ivan Paladina
 Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

Što je postigao?

Još nije, ali namjerava, i to ozbiljno.Tvrtka Avenue ulaganja, čiji je direktor i suvlasnik sa Sergejom Gljadelkinom (IGH, Hidroelektra), potpisala je ugovor za realizaciju projekta Kupari još potkraj ožujka 2016., pri čemu se obvezala u četiri godine uložiti nešto ispod 100 milijuna eura, izgraditi dva hotela s pet zvjezdica s oko 200 smještajnih jedinica i jednu vilu, sve vrlo luksuzne razine. U međuvremenu su se razišli s partnerom, velikom grupom Ritz Carlton, a u tijeku su pregovori s novim franšiznim partnerom. Papirnati dio posla većinom je završen, teren za gradnju je očišćen i graditeljski radovi mogu započeti.


Zašto je to važno?

Zbog Dubrovnika i Kupara, starog vojnog odmarališnog kompleksa koji, mimo svake poslovne logike, desetljećima stoji neiskorišten. U međuvremenu je u susjedstvu, također na bivšem vojnom terenu u Tivtu, izgrađen Porto Montenegro, ekskluzivni jahtaško–hotelski i rezidencijalni kompleks, koji goste visoke kupovne moći zadržava na duljem boravku, dok se kruzerima pretrpani Dubrovnik pretvara u jednodnevno izletište. Projekt Kupari zamišljen je da taj trend preokrene i goste vrati u Dubrovnik.

Kako posluje?

Paladino je IGH podigao iz mrtvih nakon što je Gljadelkin preuzeo kompaniju u predstečaju. Avenue ulaganja zasad troše - plaćaju 172 tisuće eura godišnje za naknadu za osnivanje prava građenja, 58,5 tisuća eura za godišnji zakup hotela Grand, fiksnu naknadu za koncesiju na pomorskom dobru od 8,10 kuna po metru, uz budući dodatak od 3 posto ukupnoga godišnjeg prihoda ostvarenog pružanjem usluga na plaži.

Što će učiniti u budućnosti?

Planovi su veliki, kao i potencijal. Otvaranje superluksuznog kompleksa može se očekivati najranije za dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:30