Manadžer tjedna

JASMIN HULJAJ (Jadran galenski laboratorij) Izliječio farmaceutsku kompaniju od stagnacije

Jasmin Huljaj
 Arhiva

Što je postigao?

Nakon razdoblja stagnacije potaknutog prije svega krizom na najvećem, ruskom, tržištu JGL je prvu polovicu godine završio sa solidnom neto dobiti od 44,4 milijuna kuna. Prihod grupe u tom je razdoblju u odnosu na prošlu godinu porastao 62 posto.

Zašto je to važno?

Zato što pokazuje da se i domaće tvrtke, ako se njima dobro upravlja, mogu uspješno prilagoditi promjenama na međunarodnom tržištu. JGL-u je krenulo kada je, zbog promjena na ruskom tržištu, taj dio biznisa u potpunosti preuzela njihova moskovska kompanija Jadran LLC.

Kako posluje?

Dobro, značajno bolje i na zdravijim temeljima nego tijekom nekoliko kriznih godina. Što zbog prodaje nekih dijelova iz portfelja, što zbog oporavka biznisa u regiji, ukupan rast prihoda u prvoj je polovici godine dosegao 121 posto prošlogodišnjeg. Od toga je prihod unutar Hrvatske veći za četiri posto.

Što će učiniti u budućnosti?

Nakon što su značajno povećali likvidnost i dobit kompanije, u dolazećem razdoblju namjeravaju se jače posvetiti realizaciji projekata izvoza na tržištima od Poljske i Mađarske, preko Rusije sve do zemalja ASEAN-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:47