JEDINSTVENA NAGRADNA IGRA

TJEDNI KNJIGE U GLOBUSU Osvojite tridesetak vrhunskih naslova koji su izazvali veliku pažnju

Od novog broja Globusa započinje jedinstvena nagradna igra za sve ljubitelje čitanja – “Tjedni knjige u Globusu”. U četiri kola dodjeljivat će se po trideset knjiga vrhunske publicistike te svjetske i hrvatske književnosti koje su se posljednjih mjeseci pojavile u knjižarama u izdanju vodećih hrvatskih nakladnika – Profila, VBZ-a, Školske knjige i Frakture.

PRAVILA NAGRADNE IGRE PROČITAJTE OVDJE

Za sudjelovanje u nagradnoj igri dovoljno je popuniti kupon koji možete naći u novom Globusu te ga poslati na naznačenu adresu. Svi koji pošalju kupon sudjeluju u izvlačenju za komplet od devet knjiga (prva nagrada), dva kompleta od šest knjiga (druga nagrada) te tri kompleta od tri knjige (treća nagrada).

Već u prvom kolu, čiji je partner izdavačka kuća Profil, sretni dobitnik postat će vlasnik devet vrhunskih naslova koji su u posljednje vrijeme izazivali veliku medijsku pažnju, uzburkali duhove i pokretali rasprave: prvu cjelovitu biografiju Josipa Broza Tita koju su napisali cijenjeni povjesničari Ivo i Slavko Goldstein, proslavljeni “Kapital u 21. stoljeću” Thomasa Pikettyja, prijevod autobiografije Hillary Clinton “Teške odluke”, koja uskoro izlazi, te obimnu političku biografiju Angele Merkel koja otkriva kako zapravo razmišlja i djeluje najmoćnija žena Europe.

Tu su još i rasprava bivšeg grčkog ministra financija Yanisa Varoufakisa “Globalni minotaur” o tome zašto su zemlje južne Europe dovedene u dužničko ropstvo, kontroverzna knjiga Williama Engdahla “Izgubljeni hegemon” koja razjašnjava tajne veze Washingtona i Islamske države, veliki hit bivše glasnogovornice Haaškog suda Florence Hartmann “Zviždači” o ljudima koji žrtvuju karijere kako bi otkrili nezakonitosti, šokantni izvještaj “Klub Bilderberg” Domenica Mora o dva tajna društva najmoćnijih ljudi svijeta te krimić koji je osvajao generacije “Ime ruže” Umberta Eca.

Među drugim i trećim nagradama niz je novih naslova i svjetskih besteselera kao što su knjiga koju je papa Franjo napisao s Abrahamom Skorkom “O nebu i o zemlji”, proslavljeni autobiografski roman “Priča o ljubavi i tmini” izralskog pisca Amosa Oza, jedan od najčitanijih romana današnjice “Sloboda” Jonathana Franzena, hvaljena intimna “biografija grada” Miljenka Jergovića “Sarajevo, plan grada”, sve o tajnama popularnog žanra “Principi krimića” Igora Mandića te niz klasika poput “Izgubljenog raja” Johna Miltona, “Arkadije” Jacopa Sannazara i “Kiklopa” Ranka Marinkovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:26