NOVI STANDARD DOMAĆEG PROGRAMA

Visoko podignuta ljestvica 3. sezone 'Počivali u miru'

Judita Franković u seriji 'Počivali u miru'

Ako je treća sezona serije “Počivali u miru” novi standard domaćeg dramskog programa, onda trebamo biti zadovoljni. Prva epizoda nove sezone koju su novinari imali prilike vidjeti u kinu dojmljivo se otvara i zatvara pjesmom K1 Pips, Chips & Videoclips znakovitih stihova “Hajde budi dobar u zlom svijetu, trudi se ostati na svjetlu...” Ponovno gledamo dogodovštine tvrdoglave novinarke Lucije Car koja potpuno traumatizirana događajima iz prošlih sezona, skrivena u televizijskoj arhivi, trenira boks i htjela-ne htjela ponovno se nađe u žarištu kriminalnih događanja – ubojstava djece hrvatskih bogataša.

Judita Franković potpuno se srodila s likom Lucije Car i vrlo dobro funkcionira u dinamici s mračnim likom udbaškog ubojice Mate Šušnjara kojeg odlično glumi, zarastao u dugu kosu i bradu, Dragan Despot.

I upravo su glumačke kreacije kao i fotografija Darka Drinovca i samouvjerena režija Gorana Rukavine glavne kvalitete onoga što smo vidjeli. Pravi je užitak gledati Slavka Štimca u ulozi boksačkog trenera Lucije Car (a koji nije samo to) dok je Nina Erak, kao brbljava Lucijina kolegica iz televizijske arhive, maestralna. Tome bi, uostalom, i trebale služiti domaće dramske serije - da nas podsjete koliko su dobri hrvatski glumci.

U prvoj epizodi u narodnjačkom klubu (uvjerljivo prikazanom) biva upucan arogantni sin generala Koretića. Iako su nas autori (Dario Vince i Saša Podgorelec) uvjeravali da ne treba tražiti ključ za likove u hrvatskoj stvarnosti, teško je bilo u generalu Koretiću kojeg tumači Dejan Aćimović ne vidjeti lik generala Korade i njegova problematičnog sina. Treća sezona ima deset epizoda, a Ring produkcija je, ako možemo suditi na temelju prvih epizoda, odradila odličan posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:43