RAZGOVOR

ALEKSANDRA KOLARIĆ U VELIKOM INTERVJUU GLOBUSU OTVORENO PROZIVA ŠEFA STRANKE 'Bernardić je za SDP veliki problem. Nemamo više vremena za njega!'

 
 Neja Markičević / CROPIX

“Treba jasno reći: Davor Bernardić u godinu i pol dana nije našao rješenje za krizu stranke. Nije se uspio nametnuti kao lider i građani ga ne smatraju vjerodostojnim političarom. Nepopularan, neuverljiv predsjednik stranke, koji ne zna donositi odluke, za SDP je veliki problem i ne može se gurati pod tepih”, kaže u intervjuu Globusu Aleksandra Kolarić, koja već mjesecima pod sloganom “Ime za pobjedu” i “Sa stavom” vodi kampanju za predsjednicu zagrebačkog SDP-a.

Lider mora biti popularniji od svoje stranke i mora vući stranku naprijed, a u SDP-u to sada nije slučaj, upozorava Aleksandra Kolarić.

“Brojke su neumoljive, rejting je u padu, naš predsjednik je kod naših birača tek treći odabir, negativna percepcija mu je, kako pokazuju istraživanja, jača od pozitivne. Bernardićeva politička komunikacija, očito, ne donosi rezultat. S ovim rejtingom stranke nema šanse da SDP dobije premijera. SDP nema više vremena čekati da Bernardić vježba metodu pokušaja i pogrešaka u vođenju stranke.”

Po njezinu mišljenju, cijeli je SDP već dulje vrijeme u dubokoj organizacijskoj, političkoj, kadrovskoj i komunikacijskoj krizi.

“Postali smo stranka koju građani više ne prepoznaju kao zagovornika stvarnih vrijednosti socijalne solidarnosti, jednakosti i pravednosti.”

Utrku za predsjednicu zagrebačke Gradske organizacije SDP-a smatra preusudnom za sudbinu stranke. Uvjerena je da će na unutarstranačkim izborima 10. lipnja pobijediti:

“Naš Tim za pobjedu proteklih mjeseci pokazao je kako se radi s članstvom čak i u stranci koja je apatična, pokazao je da politika može biti otvorena, uključiva i inovativna. Za razliku od mog protukandidata Denisa Hrestaka, koji je dio je Bernardićeva klana i koji mi prijeti izbacivanjem iz stranke, ja njemu poručujem da će, ako bude htio raditi za dobrobit zagrebačkog SDP-a koji ću nakon ovih izbora voditi, za njega, kao i za ostale protukandidate, biti mjesta. Moj je cilj jaki zagrebački SDP, koji će postati motor rasta i razvoja nacionalnog SDP-a”, naglašava Aleksandra Kolarić.

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanome izdanju novoga broja Globusa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:34