TOLUŠIĆ NAVODNO PROTIV

NOVI 'RAT' HDZ-a I MOSTA ZBOG RUŽICE VUKOVAC? 'Još uvijek ne znam hoću li biti imenovana državnom tajnicom'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.03.2017. u 15:23

Ronald Gorsic / CROPIX

Zagreb, 211215.Smiciklasova ulica.Sastanak Nacionalnog vijeca MOST-a nezavisnih lista. Dolazak clanova nacionalnog vijeca u sredisnjicu u Smiciklasovoj.Na fotografiji: Ruzica Vukovac.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Još uvijek ne znam kada ću i hoću li biti imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede, no Most me je predložio na to mjesto, izjavila je u ponedjeljak Hini mostovka Ružica Vukovac reagirajući na medijske napise da se resorni ministar iz kvote HDZ-a Tomislav Tolušić žestoko tome opire.

 

"Još uvijek ne znam kada ću i hoću li biti imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede, no Most me je na to mjesto predložio i ne bih se obazirala na spekulacije tko je za, a tko protiv", poručila je Vukovac.

 

Još tijekom pregovora o sastavljanju Vlade između HDZ-a i Mosta utvrđeno je da će mjesto državne tajnice u tom ministarstvu pripasti Mostu. No, mediji pišu da se Tolušić, uz potporu svojih suradnika iz HDZ-a, borio "rukama i nogama" kako mu Vukovac ne bi postala državnom tajnicom jer je, navodno, ne smatraju dovoljno kompetentnom.

 

"Posla u resoru poljoprivrede ima i previše. U pripremi je prijedlog izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim će se poljoprivrednike vratiti deset godina unatrag. Moja cjeloživotna borba za seljaka i poljoprivredu svima je poznata. Učinit ću sve da ih zaštitim i napravim dobar posao, u čemu me podržava veliki broj ljudi, jer je svima dosta netransparentne podjele zemljišta i sustavnog zapostavljanja stočara, proizvodnje i operativnih programa", kaže Vukovac.

 

Vukovac je u Vladi Tihomira Oreškovića trebala biti na čelu Ministarstva poljoprivrede, koje je u to vrijeme bilo pod ingerencijom Mosta, no izbor je ipak pao na bivšeg dekana Agronomskog fakulteta Davora Romića. Bez načelničke fotelje u Velikoj Kopanici ostala je nedavno jer joj je tamošnji HDZ srušio proračun.

 

Ministar Tolušić danas je bio nedostupan za komentar toga slučaja, te nije odgovarao na pozive i SMS poruke.

Izdvajamo

Iz drugih medija