Ebay prodaje Skype

Sada samo odjel u Ebayu, Skype je već preko godinu dana meta raznih ulagača koji pokušavaju nagovoriti aukcijsku tvrtku na prodaju tog dijela poslovanja koji Ebayu nije ni izbliza donio ono što se od njega očekivalo.



Sama ideja da bi ljudi trebali međusobno komunicirati telefonom tijekom aukcija bila je sumnjiva analitičarima koji se nisu mogli načuditi količini novaca koju je Ebay iskrcao za Skype 2005. godine, preciznije 2,6 milijuna dolara.



Ebay je imao na umu moguću sinergiju svog portala sa Skypeom i PayPalom, što im je po planovima trebalo donijeti apsolutnu prevlast na Internetu, sa željom da dostignu poziciju kakvu među pretraživačima ima Google.



No, plan je propao, a kupci o kojima se šuška su Andreesen Horowitz, investicijska tvrtka kojoj je na čelu suosnivač Netscapea Marc Andreessen, Index Ventures i Silver Lake Partners. Cijena još nije poznata, no znakovita je izjava izvršnog direktora Ebaya Johna Donahoea iz svibnja koji je tada procijenio da je dvije milijarde dolara premalo za Skype.

NT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:43