INICIJATIVA UNICREDITA

JOŠ ČETIRI HRVATSKE TVRTKE U POSEBNOM PROGRAMU NA LONDONSKOJ BURZI U elitnom društvu 250 europskih kompanija

Nikola Dujmović, Span
 Span
UniCredit je objavio da se 14 novih tvrtki pridružuje inicijativi CEE Lounge, koja je dio programa ELITE Grupe Londonske burze, osmišljenog radi poticanja rasta novih perspektivnih tvrtki. Među njima su i četiri tvrtke iz Hrvatske – Alarm Automatika, CROZ, Real Grupa i Verso Altima. Nove članice dolaze iz šest država na području središnje i istočne Europe, u kojima UniCredit već posluje.

Sada se prvi puta uključuju i tvrtke iz Srbije i Turske, koje su se pridružile drugim tvrtkama iz Bugarske, Hrvatske, Rumunjske i Rusije kao sudionice šestoga kruga proširenja ove inicijative. U šestoj skupini proširenja UniCreditove inicijative CEE Lounge, osim spomenutih hrvatskih tvrtki, nalaze se Evromaste (Bugarska), UniComs Group (Bugarska), Vinprom Karnobat (Bugarska), CRISTIM CLEAN LABEL (Rumunjska), TSG euroShell card Agent (Rumunjska), Gemotest (Rusija), Proton Group (Srbija), iDATA (Turska), Iskur (Turska) i LTB JEANS (Turska).

Dosad je UniCredit u CEE Lounge primio ukupno 37 tvrtki iz deset država SIE u kojima posluje. Njihov ukupni prihod iznosi 1,5 milijardi eura, a zapošljavaju više od 18.000 ljudi. Cilj UniCreditovog CEE Loungea je pomoći malim i srednje velikim tvrtkama u pripremi za sljedeći stupanj rasta kroz podizanje njihove svijesti o tržištima kapitala i raznolikim mogućnostima financiranja koje im se nude, osiguravajući im istovremeno izravan pristup ulagačima. Tvrtke iz prethodnih pet krugova programa već su u fazi obuke i mentoriranja njihovih rukovoditelja.

Na svečanosti koja se danas održava u Londonu, pet tvrtki koje su prošle program – Kuminiano Fruit iz Bugarske, Novi Agrar i SPAN iz Hrvatske, Fatrom iz Rumunjske i Henderson iz Rusije – primit će svoje certifikate programa ELITE kako bi proslavili uspješan završetak dvogodišnjeg treninga. Ovi certifikati potvrđuju da su navedene tvrtke spremne razgovarati s ulagačima na tržištu o različitim mogućnostima financiranja.

„Oduševljeni smo zbog činjenice da se naša suradnja s ELITE-om pokazuje vrlo uspješnom. Zbog ove inicijative još smo sigurniji u veliki potencijal najambicioznijih srednje velikih tvrtki u SIE i ona nam pomaže da unaprijedimo njihove poslovne modele te pojačamo rast. Osim toga, ELITE se pokazao kao inovativno sredstvo za bolje razumijevanje njihovih potreba i strategija te način da se rastuće tvrtke međusobno približe i nadahnjuju, da razmjenjuju zamisli i najbolje prakse te prepoznaju zajedničke poslovne prilike”, izjavio je Andrea Diamanti, voditelj UniCreditovih odjela za investicijsko i privatno bankarstvo na području SIE.

Posljednju grupu međunarodnih tvrtki koja se pridružila ELITE-u pozdravio je i Luca Peryano, izvršni direktor ELITE-a.

„Sve veći uspjeh ELITE-a potvrđuje i naglašava važnost partnerstva poput onog s Budimpeštanskom burzom i UniCreditom. Programi poput ELITE-a ključni su za širenje brzorastućih tvrtki, pružajući podršku razvoju ovih ambicioznih i dinamičnih tvrtki. Te tvrtke imaju jedinstvenu sposobnost za inovacije, stvaranje novih radnih mjesta i konačno poticanje gospodarskog napretka", istaknuo je Peryano.

Od njegova pokretanja 2012. godine, kroz ELITE je podržano više od 250 tvrtki iz Europe. U program je trenutno uključeno više od 1000 savjetnika, tvrtki i investitora u svojoj rastućoj zajednici. ELITE usluge kreirane su za potrebe svake pojedine tvrtke odabrane kroz UniCreditov CEE Lounge, pri čemu Grupa doprinosi obrazovnim modulima i podučavanju, kao i pružanju pristupa vlastitim prilagođenim uslugama podrške. Program ELITE pomaže da brzorastuće tvrtke budu svjesne različitih dostupnih financijskih sredstava i da budu pravilno pripremljene za susret s budućim perspektivnim investitorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:37