PRIZNANJA

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO 'STVARATELJI ZA STOLJEĆA' DODIJELJENA ČELNICIMA MEDIKOLA 'Stvarni pokretač poduzetništva u Hrvatskoj je privatna inicijativa'

Hrvatski dobitnici nagrade 'Stvaratelji za stoljeća'
 Medikol.hr

Ivan Rajković i Ivanka Trstenjak-Rajković dobitnici su nagrade 'Stvaratelji za stoljeća' za životno djelo u poduzetništvu sa zlatnom lentom. Rajković je predsjednik Uprave MEDIKOL GRUPE, a dr.med.spec. Trstenjak-Rajković ravnateljica Poliklinike Medikol.

Nagradu je dodijelio Međunarodni ekonomski forum na temelju Odluke Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi.

Nagradom 'Stvaratelji za stoljeća' za životno djelo u poduzetništvu usmjerava se pažnja javnosti na lidere čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo, stoji među ostalim se u obrazloženju.

Nagrada im je dodijeljena u Dubrovniku, tijekom održavanja 5. regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe, u konkurenciji predloženih kandidata iz deset zemalja.

- U sklopu MEDIKOL GRUPE posluju zdravstvene ustanove i trgovačka društva u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Čakovcu, u privatnom vlasništvu, s više od 250 stalno zaposlenih djelatnika. Iako su mogućnosti poduzetničkog rada u Hrvatskoj ograničene birokratskim formama i nesređenim tržišnim uvjetima, upravo privatna inicijativa je stvarni pokretač razvoja društva - rekao je dobitnik Ivan Rajković.

- Privatni sam poduzetnik od svoje 19 godine života. Izuzetno sam ponosan što su moj dugogodišnji trud, rad i djelovanje u poduzetništvu prepoznati na međunarodnoj razini dodjelom nagrade za životno djelo, za promicanje napretka i razvoja poduzetništva srednje i jugoistočne Europe - kazao je.

- Za opstanak u poduzetništvu najvažnije je raditi ono što volite, ali i ono za što ste se stručno školovali, tako da radite najbolje što znate i najbolje što možete - poručila je ravnateljica Poliklinike Medikol Ivanka Trstenjak-Rajković.

- U zdravstvu je timski rad preduvjet svakog razvoja i napredovanja, pa je raditi bez tima kao voditi rat bez vojske. Zato zahvaljujem svim članovima tima na koje sam ponosna, jer je njihov rad utkan u moju nagradu - zaključila je-

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:12