Mandat do 2022. godine

PET MJESECI DOGOVARALI I NAPOKON KOMPLETIRALI VODSTVO PODRAVKE U Upravu imenovan i Marko Đerek iz 'kvote' mirovinaca

 Dragan Matić / CROPIX

Na ekspresnoj sjednici Podravkina nadzornog odbora u Zagrebu, koja je u utorak trajala manje od sat vremena, uprava kompanije dopunjena je, bez iznenađenja, petim članom. To je Marko Đerek, bivši direktor prodaje za jugoistočnu Europu u Plivi.

On je imenovan na puno mandatno razdoblje od pet godina, a na dužnost je formalno već i stupio u utorak. Istodobno je produljen mandat predsjedniku uprave Marinu Pucaru te članovima Ljiljani Šapina, Davoru Doki i Hrvoju Kolariću do 23. veljače 2022. godine. Oni su prvobitno dobili povjerenje da upravljaju Podravkom do konca listopada iduće godine.

Đerek bi, prema neslužbenim informacijama, u upravi bio zadužen za kompletnu prodaju koprivničke multinacionalke. Iz Podravke su nakon sjednice NO-a priopćili kako on ima dugogodišnje menadžersko iskustvo u internacionalnim kompanijama. Bio je u kombinaciji za upravu, kao kandidat mirovinaca, još u veljači, kad se na maratonskoj sjednici postavljalo novo Podravkino poslovodstvo, ali je, navodno, tada odustao zbog otpora državnih predstavnika u NO-u.

Proteklih tjedana doznalo se kako su glavni prigovori njegovu imenovanju bili to što mu je supruga na čelu NO-a fonda PBZ-Croatia osiguranje, čiji je pak šef uprave Dubravko Štimac, predsjednik Podravkina NO-a.

Nakon pet mjeseci kompletiranja Podravkine uprave, iskristalizirala se situacija u kojoj država u njoj ima prevlast 3:2, dok je u NO-u prevaga u korist obveznih mirovinskih fondova 5:4.

S obzirom da kompanijski statut predviđa šest članova uprave, nije isključeno da Podravka dobije još jednog upravitelja. No, o tome zasad nema dogovora mirovinskih i državnih fondova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:40