CEMEX VENTURES

'POVEDITE PROMJENU, PRIDRUŽITE NAM SE': CEMEX Ventures otvara natječaj za građevinske startupove

Ilustracija
 Vlado Kos / Hanza Media

Uz slogan "Povedite promjenu, pridružite nam se" CEMEX Ventures najavio je pokretanje natječaja za građevinska startup poduzeća za 2018. godinu. Radi se o inicijativi kojoj je cilj pronaći startupe koji žele predvoditi transformaciju građevinske industrije. Natječaj je namijenjen poduzetnicima i startup poduzećima koja žele uvesti inovacije u građevinskom sektoru.

CEMEX-ova inicijativa otvorenih inovacija i rizičnog kapitala drugi je otvoreni poziv, koji će biti otvoren od 10. travnja do 3. lipnja 2018. Natječaj je usmjeren poduzetnicima i startupima koji će raditi na četiri područja: urbani razvoj, poboljšanje povezivosti sudionika u građevinskom vrijednosnom lancu, razvoj novih izvora financiranja projekata i nove građevinske tehnologije.

Startup poduzeće s najboljim prijedlogom dobit će 3.000 eura za financiranje svog projekta. Svi će finalisti također imati priliku pristupiti profesionalnoj mreži CEMEX Ventures, sudjelovati u poduzetničkim inkubatorima ili na programima ubrzanja projekata te dobiti mentorstvo i sredstva.

IPSUM, platforma za suradnju za koordinaciju i upravljanje građevinskim projektima koja se zasniva na metodologiji Lean-BIM, pobijedila je na inauguracijskom natječaju CEMEX Ventures 2017. godine. Nakon pobjede IPSUM-a, CEMEX Ventures nastavio je surađivati s IPSUM-om i savjetovati ga, uključujući i vezano uz teme međunarodne ekspanzije i optimizacije poslovnog modela tog startupa, koju trenutačno prolazi. IPSUM je nedavno završio drugi krug prikupljanja sredstava, s CEMEX Ventures kao jednim od ulagača.

Pokrenut 2017. godine, CEMEX Ventures obogaćuje CEMEX-ovo znanje novim najsuvremenijim tehnologijama i platformama, usredotočujući se na rješavanje glavnih izazova u građevinskom ekosustavu putem održivih rješenja. CEMEX Ventures je stvorio otvorenu platformu za suradnju kako bi predvodio revoluciju u građevinskoj industriji, angažirajući startupe, poduzetnike, sveučilišta i druge dionike da se uhvate ukoštac s trenutačnim izazovima industrije i oblikuju budući vrijednosni ekosustav.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem mrežnih stranica CEMEX Ventures. Po ocjenjivanju svih pristiglih prijava, finalisti će biti pozvani u Madrid u Španjolskoj 12. srpnja 2018., kako bi stručnom povjerenstvu predstavili svoje projekte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:17