SMJENA NA ČELU BRODOGRADILIŠTA

Prihvaćena ostavka rastrošnog direktora

Premda je uspio usporiti stvaranje novih gubitaka, predsjednik Uprave 3. maja zaigrao se s vlastitom potrošnjom

RIJEKA - Željko Starčević, predsjednik Uprave riječkog 3. maja, u utorak navečer dao je neopozivu ostavku, a Nadzorni odbor na jučer održanoj izvanrednoj sjednici ostavku je jednoglasno prihvatio. Leo Begović, predsjednik NO-a, potvrdio nam je ovu informaciju.

Na istoj sjednici, inače održanoj telefonski, za privremenog predsjednika Uprave imenovan je dipl. ing. Edi Kučan koji je dosad bio u najužem rukovodećem timu 3. maja.

Kompromitirajući podaci

Kako kaže Begović, on će tu funkciju obavljati do konačnog imenovanja koje će uslijediti nakon konzultacija s Ministarstvom gospodarstva i HFP-om. Kako neslužbeno doznajemo, Starčević je odlučio odstupiti pritisnut kompromitirajućim podacima o bahatom trošenju novca reprezentacije, a upravo na sugestiju predsjednika NO-a Lea Begovića te vodstva riječkog HDZ-a kojemu je Starčević inače dopredsjednik. Za danas je sazvana i sjednica Gradskog odbora HDZ-a na kojoj će se raspravljati o slučaju Starčević, a kako doznajemo, ukoliko sam ne podnese ostavku i na svoju stranačku funkciju, vjerojatno će biti smijenjen.

Skandalozna rastrošnost

Jutarnji list prvi je u nedjelju objavio skandalozne podatke o Starčevičevoj rastrošnosti. U samo jednom mjesecu u poznatim riječkim restoranima on je potrošio više nego njegovi kolege direktori drugih brodogradilišta u cijeloj godini. Starčević je kormilo vodećeg kvarnerskog brodogradilišta preuzeo u studenom 2008. godine, a do tada je bio direktor trećemajske Tvornice motora i dizalica. Slovio je za skromnog i odgovornog direktora, pa su mnogi u njegovom okruženju bili zatečeni promjenom njegovog ponašanja. Iako je u godinu dana mandata uspio značajno usporiti stvaranje novih gubitaka brodogradilišta, taj će uspjeh ostati u sjeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:23