Nadzor tržišta

Pripazite kad ugovarate kupnju struje za kućanstvo! HERA je pokrenula prekršajni postupak protiv jednog opskrbljivača

 Arhiva / Pixabay.com

Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) je provela nadzor nad svim opskrbljivačima električnom energijom koji električnu energiju prodaju kućanstvima, kako na tržištu tako i u okviru univerzalne usluge, piše Energetika.net, a prekršajni je postupak pokrenut protiv kompanije "220V".

„U sklopu nadzora opskrbljivačima je pod prijetnjom prekršajnog postupka naloženo da otklone uočene nepravilnosti, a najgore je prošao kontroverzni '220V', protiv kojeg je pokrenut prekršajni postupak i odluka kojom se, pod prijetnjom postupka privremenog oduzimanja dozvole za obavljanje energetske djelatnosti, nalaže otklanjanje utvrđenih nepravilnosti. Na račun tog opskrbljivača došli su brojni prigovori za nelojalnu praksu, koja uostalom šteti i ostalima. Njihovi agenti na terenu obmanjivali su potencijalne kupce da su tvrtka iz HEP-a i na prevaru su s njima zaključivali ugovore, a kupci su imali tešku muku izaći iz tog ugovornog odnosa jer nikoga iz te tvrtke nisu uspijevali dobiti na telefon,“ piše u tekstu.

Nadzor je proveden i nad GEN - I Zagreb, HEP - Opskrba, Hrvatski telekom i RWE ENERGIJA kao tržišnim opskrbljivačima i društvu HEP - Operator distribucijskog sustava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:09