Agrokor

Promjena na čelu Zvijezde, Kuštrak se povukao iz Nadzornog odbora Mercatora

 Goran Mehkek / CROPIX

Nadzorni odbor Zvijezde jučer je za predsjednika Uprave kompanije imenovao Tihomira Adama, dugogodišnjeg Agrokorovog menadžera koji je zadnje četiri godine proveo na mjestu člana Uprave Zvijezde.

Adam je prije dolaska u Agrokor bio na raznim menadžerskim funkcijama u tvrtkama Jedinstvo, Ingra i Lura, između ostaloga i u Rusiji.

Kako stoji u njegovoj službenoj biografiji, karijeru je započeo 1982. godine u zagrebačkoj tvrtki Jedinstvo, gdje je obnašao razne funkcije od projektanta u istraživačko razvojnom centru, direktora inženjeringa do predstavnika tvrtke u Moskvi. Adam 1999. prelazi u Ingru, kao njezin projekt menadžer za Rusiju, a od 2001. do 2007. radio je u Luri na poziciji direktora korporativnih investicija. U Agrokor je došao 2007. Te je do 2014. bio direktor investicija, kada prelazi u Zvijezdu na mjesto člana Uprave zaduženog za proizvodnju.

Dosadašnji predsjednik Uprave Zvijezde Krešimir Lokas prelazi u Agrokor d.d. na poziciju izvršnog direktora za kontroling i konsolidaciju poslovne grupe prehrana gdje će biti zadužen za sve Agrokorove prehrambene kompanije u Hrvatskoj i regiji.

Što se tiče kadrovskih promjena vezanih uz koncern, jučer je na slovenskoj burzi objavljeno da je Damir Kuštrak dao ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora Mercatora. Razlozi ostavke nisu navedeni.

Kuštrak je inače bio jedini od bivših visokopozicioniranih "agrokorovaca" koji je ostao na visokim pozicijama u koncernu i nakon što je zaživio 'lex Agrokor', i to kao savjetnik Ramljakove ekipe, a Ivica Todorić ga je u jednom od svojih blogova uvrstio među vođe skupine koja radi na njegovom razvlaštenju. Kuštrak je inače godinama bio jedan od njegovih bliskih suradnika, a prošle godine ga je s ostalima privela policija u skopu istrage poslovanja Agrokora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:21