Energetiski forum EU-Rusija

U Splitu se okupljaju stručnjaci za energetiku i gospodarstvo iz Europske unije, Rusije, jugoistočne Europe i Mediterana

 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Europa, globalni trendovi i izazovi u energetici u 21. stoljeću, stanje sektora energetike u jugoistočnoj Europi te mogućnosti investiranja i poslovanja u Hrvatskoj - glavni su paneli Energetskog foruma EU - RUSIJA, koji će se održati u četvrtak, 28. rujna, u splitskom hotelu Cornaro, u organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije.

Forum će okupiti stručnjake za energetiku i gospodarstvo iz Europske unije, Rusije, jugoistočne Europe i Mediterana, s ciljem shvaćanja energetske problematike na relaciji EU - Rusija, najavljeno je. Uz njih, događaju bi trebali prisustvovati i predstavnici mnogih kompanija iz Hrvatske, kao što su Janaf, PPD, Ina, HEP, Plinacro, AD Plastik i dr.

- Ideja je da se razmijene iskustva svih koji se bave energetskim politikama te da se predstavnici kompanija koje posluju u energetskom sektoru i predstavnici politike nađu za jednim stolom i pokušaju razgovarati o temi energetike. Dotični paneli pomoći će nam da shvatimo energetsku problematiku na relaciji EU - Rusija - pojašnjava Anđelko Milardović, osnivač i direktor Instituta, koji namjerava svake godine održati takav forum u Splitu.

Najavljeni su i gosti iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva za zaštitu okoliša, kao i veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:52