Uredi nove generacije na Slavonskoj – investicija vrijedna 300 milijuna kn

Početkom 2019. na prestižnoj i atraktivnoj lokaciji na križanju Slavonske, Radničke i Heinzelove ceste prve će tvrtke useliti u svoj novi dom – atraktivan poslovni centar Matrix Office Park. Nova investicija GTC grupe vrijedna 300 milijuna kuna u prvoj fazi donosi Zagrebu posve nove, više standarde uredske gradnje temeljene na LEED certifikatu, najpopularnijem svjetskom certifikatu održive gradnje. Ovaj certifikat govori da je riječ o zgradi koja će biti bolja za okoliš i pružati veću kvalitetu zraka, osvjetljenja, regulacije temperature i globalno biti ugodnija za rad i zdravija za ljude.

Prema riječima investitora i predsjednika uprave GTC grupe, Arna Willemsa,

Zagreb ima 1,5 milijuna kvadrata poslovnih prostora, ali samo 20-25% od toga su kvalitetni uredi, prilagođeni potrebama suvremenih kompanija i novih generacija zaposlenika.

Zagreb će se sve više poslovno razvijati tako da ovo ulaganje ima smisla, komentirao je Willems investiciju GTC grupe u Matrix Office Park.

promo

Poslovnu opravdanost ovog projekta podupire i poslovna statistika. Ekonomija godišnje u Hrvatskoj raste 3% i otvaraju se nova radna mjesta, što je posebno slučaj u ICT sektoru, koji za sada zapošljava 33.000 zaposlenika od čega osamdesetak posto u Zagrebu i bilježi godišnji rast od 4%. ICT sektor je samo u 2016. godini generirao novih 1300 radnih mjesta. Očekuje se da će do 2025. godine samo ICT sektor u podsektoru programiranja stvoriti 10 000 novih mjesta

Najveći kapital modernih kompanija su ljudi, njihova kreativnost, inovativnost i rad. Ma kolikoje neupitna važnost naprednih edukacija, tehnologija i sofisticiranih komunikacijskih alata, produktivnost ipak prije svega počiva na zdravlju, dobrobiti i zadovoljstvu ljudi, koje se kreira prema bazičnim ljudskim potrebama, koje su često u gradnji ureda zanemarene – čist zrak, mirno i tiho okruženje, obilje zelenila i prirodnih materijala, profinjen sustav temperiranja i upravljanja vlagom i mikroklimom koja sprečava širenje virusa, bakterija i alergena.

Studija koju je proveo Harvard na uzorku 10 visokoučinkovitih održivih zgrada (sličnih Matrix Office Parku) u pet američkih gradova pokazala je nedvojbenu vezu između kvalitete uredskog prostora i produktivnosti i zdravlja zaposlenika. Zdravi, "zeleni" uredi povećavaju kognitivne sposobnosti 26%, za 30% smanjuju obolijavanje i izostanke s posla, a sleep trackeri su pokazali kako ljudi nakon boravka u održivom uredu spavaju 6% bolje. Do sličnih rezultata je došao istraživači tim Steelcse kompanije kojom je obuhvaćeno 12,480 radnika iz 17 zemalja.

Sve moderne kompanije trude se dizajnom svojih ureda, njihovom održivošću i primjerenošću ljudskim potrebama stvoriti idealne uvjete za produktivnost i dugoročnu privlačnost svoje kompanije kvalitetnim zaposlenicima. Nije zato neobično da je interes za Matrix Office Park iznimno velik.

promo

Ideja poslovnih parkova nadilazi puko smještanje kompanija u njihove urede – niz popratnih sadržaja učinit će život zaposlenicima ugodnijim, praktičnijim i poticajnijim. Među dodatnim sadržajima ističu se dućani, restorani, wellness i fitness sadržaji, ali i deset električnih bicikala, parkinzi, garderobe i tuševi za bicikliste, punjači za električna vozila, ugodan ambijent i niz ugodnih zajedničkih prostora.

Iz GTC grupe ističu kako će Matrix Office Park, uz visoke standarde gradnje i najsuvremenije tehnologije i lokacijski i sadržajno ponuditi veliku vrijednost svojim budućim zakupcima.

Za više informacija posjetite web stranicu matrixofficepark.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:55