Nova paradigma

VELIKE AMBICIJE GORANA MARIĆA:“Država može biti dobar vlasnik, a kult da samo privatna poduzeća dobro upravljaju tvrtkama upravo nam se obio u glavu"

Goran Marić
 Goran Mehkek / CROPIX

“Prejaka je kvalifikacija i floskula da država ne može biti dobar gospodar, to je čak i pretenciozna i neugodna podvala. Dosad jest odnos prema državnoj imovini bio maćehinski i nezreo, no to mijenjamo i stavit ćemo svaki metar neiskorištenog državnog vlasništva u funkciju poduzetništva i gospodarstva”, rekao je danas Goran Marić, ministar državne imovine na konferenciji u organizaciji Lidera i Centra za istraživanje i razvoj upravljanja.

“Država može biti dobar vlasnik, a taj kult da smo privatna poduzeća dobro upravljaju tvrtkama upravo nam se obio u glavu”, istaknuo je Marić, a prenosi Lider.

Marić je najavio kako njegovo ministarstvo sljedeći tjedan u javnu raspravu pušta novi prijedlog Zakona o upravljanju i raspolaganju državnom imovinom.

Kako je izvijestio Lider, na konferenciji je govorio i Darko Tipurić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, naglasivši kako “privatizacija državnih poduzeća nije i ne smije biti jedino rješenje, državna poduzeća mogu biti funkcionalna i efikasna, ali moramo promijeniti upravljačku paradigmu”.

Naziv konferencije je “Državno, a efikasno”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2021 05:51