ISPRAVAK

Ispravak: Branimir Bunjac nije dužnik u šest, već u samo jednom ugovoru o kreditu

Ispravak informacije objavljene na portalu jutarnji.hr/globus pod naslovom Čovjek koji je Plenkovića izbacio iz takta. Borio se u ratu, stekao doktorat, prosvjećivao Rome, a onda uzeo 6 kredita i pao u dug od 177 tisuća eura od dana 2. veljače 2017. godine:

"Citiranim navodima objavili ste netočnu informaciju iz koje proizlazi da je gospodin Branimir Bunjac dužnik, odnosno nosioc obveze, u ukupno 6 ugovora o kreditu. Gospodin Bunjac je, s druge strane, dužnik u samo jednom ugovoru o kreditu, u kojem se ujedno i navodi kao jedini nosioc obveze, a koji je isti ugovorio s Erste bankom 2008. godine.

Osim navedenog, isti je i sudužnik, zajedno sa svojom suprugom, u ugovoru o kreditu koji je ugovoren s istom bankom 2006. godine. Ostali krediti su ili naslijeđeni ili ugovoreni od strane supruge gospodina Bunjca te se navedena i navodi kao jedini nosioc obveze. Informaciju o broju ugovora o kreditu, kao i nosiocima obveze dostupne su na internetskoj stranici Povjerenstava za odlučivanje o sukobu interesa, odnosno javno su dostupne.

Objavljenom informacijom, u kojoj navodite da je moja stranka 'uzela 6 kredita', bez spominjanja činjenice da se kao jedini nosioc obveze u čak 4 od spomenutih 6 ugovora o kreditu jasno navodi supruga moje stranke, javnost ste netočno informirali o financijskom stanju moje stranke. Javnost je osobito zainteresirana za točnost informacija koje se tiču financijskog stanja moje stranke, a zbog čega se imovinske kartice državnih dužnosnika javno i objavljuju.

Branimir Bunjac, zastupan po odvjetniku Zvonimiru Hodaku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:54