WireImage/Getty
ususret dodjeli

Nenad Korkut pozabavio se 'naj' haljinama ikad viđenim na Oscarima: Top 25 o kojima se i danas priča

Crveni tepih na dodjeli Oscara odavno je postao najveća modna revija na svijetu, važnija od bilo koje s Tjedna mode u Parizu, New Yorku ili Milanu. Usput izgovoreno ime nekog kreatora iz usta filmske dive donosi mu veću reklamu od bilo koje reklamne kampanje objavljenje u modnim magazinima. Nije ni čudo da su modne kuće postale grozničave prije važnih evenata i unaprijed spremaju strategiju kako uvjeriti glumice da odjenu baš njihove kreacije.

Fascinantno je kolika je danas moć crvenog tepiha, kada znamo da su nekada zvijezde na dodjele nagrada dolazile odjevene u haljine iz filmova u kojima su nastupale, a odijevali su ih studijski kostimografi poput legendarne Edith Head, dobitnice 8 Oscara za kostimografiju. Celebrity kultura u mnogočemu je promijenila taj stav. Mediji su sve više prostora počeli davati modi na takvim manifestacijama, da bi na kraju ulazak zvijezda na Oscare u posljednjih godina trajao gotovo koliko i sama dodjela nagrada. Nije neobično da zvijezde o izboru toaleta odlučuju u zadnji čas pa je teško procijeniti unaprijed što će tko odjenuti, a stres koji proživljavaju čelnici modnih kuća nagnao ih je u zadnje vrijeme da angažiraju čak i zaštitarske tvrtke kako bi bili sigurni da će neka zvijezda odjenuti njihovu kreaciju kako je dogovoreno.

Postoji velika razlika između zvijezda koje se za tu priliku odijevaju ziheraški jer ne žele biti kritizirane od modne policije i onih rijetkih diva crvenih tepiha koje imaju pravu stilsku karizmu pa svaki put kada ih ugledamo ostanemo bez daha. One prve nam na kraju ostaju u sjećanju samo kao mnoštvo lijepih žena u lijepim haljinama koje nećemo imati razloga dugo pamtiti niti spominjati. No mi ćemo se ovdje baviti onim drugima, modnim vizionarkama i ikonama stila.

Pogledajmo 25 haljina koje su nam se u zadnjih 25 godina urezale u pamćenje!

1. Sharon Stone 1994.

Retrospektivu najboljih Oscarovskih haljina u posljednjih 25 godina nije moguće započeti bez Sharon Stone. Još pamtimo 1994. kada je glumica na krilima velikog uspjeha filma "Basic Instinct" na Oscare došla odjevena u veličanstvenu crnu haljinu kuće Valentino od 200 godina stare čipke protkanu srebrnim nitima. Na crvenom tepihu ju je sakrila ispod dramatičnog crnog vela s briljantnim Harry Winston brošem, da bi se na pozornici, kao prezenter nagrade za najbolje kostime, pojavila bez njega. Bio je to presudan trenutak ponovnog ulaska couturea na velika vrata u moderni Hollywood. Činilo se kao da su se početkom 90-ih holivudske glumice trudile izgledati što manje glamurozno te su svoje mjesto u medijima prepustile supermodelima koje su tada vladale (ne samo modnim) svijetom.

Sharon Stone and Michael Stone during 66th Annual Academy Awards at Dorothy Chandler Pavillion in Los Angeles, CA, United States. (Photo by Jim Smeal/WireImage)
WireImage
Sharon Stone u kreaciji kuće Valentino

2. Sharon Stone 1999.

Sharon je zadržala prestiž pionirke visokog glamura i danas je ostala jedna od neprikosnovenih carica crvenog tepiha. Još će nam dugo ostati u sjećanju medijska nervoza oko toga što će odjenuti za dodjelu Oscara 1996. kada je bila nominirana za ulogu u filmu "Casino". Pojavila se u običnoj crnoj uskoj Gap majici kratkih rukava, ali s raskošnim briljantnim brošem Harry Winston ispod vrata. Kombiniranje skupog i jeftinog od tada je postao nezaobilazan način odijevanja svih trendseterica. Sve je ponovila 1999. kada je odjenula suprugovu bijelu košulju u kombinaciji s plavom svilenom suknjom Vere Wang. Taj njezin casual iskorak i danas mnogi smatraju njezinim najboljim izdanjem uopće.

Sharon Stone & Phil Bronstein (Photo by Mychal Watts/WireImage)
WireImage
Sharon Stone u suknji Vera Wang i suprugovoj košulji

3. Uma Thurman 1995.

Pažnju Oskarovskih modnih analitičara Uma Thurman je privukla odjenuvši haljinu boje lavande kuće Prada na dodjelu 1995. godine. Možda se iz današnje perspektive neće činiti tako, ali tada je njezin dolazak na crveni tepih bio prava senzacija. Naime, u moru raskošnih i pretjeranih toaleta Pradin minimalizam bio je pravo osvježenje. Sofisticirana elegancija bez konkurencije u to doba.

uma thurman oscar 1995.
Getty Images
Uma Thurman

4. Winona Ryder 1997.

Tijekom 90-ih najviše komplimenata za svoj stil na crvenom tepihu dobivala je Winona Ryder, koja se redovito pojavljivala u vintage haljinama s imageom koji je evocirao zlatno doba Hollywooda. Nosila je originalne kreacije Madame Gres, Christiana Diora i Pauline Trigere, a 1997. izabrala je vintage charleston Chanel haljinu koju je besprijekorno upotpunila frizurom i make-upom u stilu toga vremena.

(NO TABLOIDS)    Winona Ryder during The 69th Annual Academy Awards - Arrivals at the Shrine Auditorium in Los Angeles, CA.  (Photo by Kevin Mazur/WireImage)
WireImage
Winona Ryder u Chanelu 1997. godine

5. Winona Ryder 2000.

U svojem vintage promišljanju na Oscarima 2000. Winona je otišla i korak dalje: obukla je haljinu Ave Gardner iz 50-ih koju je kupila na aukciji. No, bilo je to doba njezine najveće slave, kada je dva puta i sama bila nominirana za Oscara, tako da je tim tužnije bilo promatrati kako se Hollywood okrenuo protiv nje kada je posrnula, ne želeći joj oprostiti grijehe koji su bili puno manji od onih mnogih drugih zvijezda koje su na njima sagradile (medijsku) karijeru.

Winona Ryder (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)
FilmMagic
Winona Ryder u vintage haljini Ave Gardner

6. Jennifer Lopez 2003.

Talijanski dizajner Valentino je svakako kralj crvenih tepiha. Njegove kreacije obavezno su najzapaženije, što ne treba čuditi jer on nikada nije kreirao za žene koje rade pa je i logično da su ga uz bogatašice i aristokraciju najviše voljele holivudske prvakinje, a dodjela Oscara bio je njegov najomiljeniji dan u godini. Jedna od njegovih najdojmljivijih kreacija svakako je ona koju je nosila pjevačica Jennifer Lopez 2003. Radi se o pastelnozelenoj replici sari haljine koju je originalno kreirao za Jacqueline Kennedy 40 godina ranije, kad je prva dama Amerike pratila svoga supruga na službenom putu u Indiji.

Jennifer Lopez at the The Kodak Theater in Hollywood, California (Photo by Jeff Vespa/WireImage)
WireImage
Jennifer Lopez u haljini kuće Valentino

7. Julia Roberts 2001.

Julia Roberts nije baš primjer žene od ukusa, ali u Valentino haljini u kojoj je dobila Oscara 2001. izgledala je sjajno. Nevjerojatna je sreća da je upravo pogodila trenutak dobitka Oscara pa će biti upamćena da ga je primila u jednoj od najhvaljenijih haljina od strane modne kritike, ali i publike. To je vintage haljina kuće Valentino iz 1992. godine. Ovaj odabir bio je primjer pametnog dogovaranja dizajnera i glumice jer su zajedno išli kroz fundus modne kuće da bi odabrali upravo ovu kreaciju, tada staru devet godina, iako glumice inače najčešće biraju haljine iz recentne kolekcije nekog dizajnera. Haljina koju je Julia Roberts odabrala meni je osobno jako draga. Čim sam je vidio u njoj sjetio sam je se. Pamtim čak i Harpers Bazaar u kojem je izašla u listopadu 1992., a u editorijalu ju je nosila Christy Turlington.

Julia Roberts (Photo by Mirek Towski/FilmMagic)
FilmMagic
Julia Roberts u crno-bijeloj Valentino haljini

8. Cameron Diaz 2002.

Kako sam u uvodu spomenuo, čelnici modnih kuća u zadnje vrijeme angažiraju čak i zaštitarske tvrtke kako bi bili sigurni da će neka zvijezda odjenuti njihovu kreaciju kako je dogovoreno. Ali zvijezde ponekad ni to ne sprječava da se predomisle. Cameron Diaz jedna je od najvećih prevrtljivica. 2002. Dior je službeno najavio da će ona na Oscarima nositi njihovu kreaciju, da bi ostali zapanjeni kada se pojavila u Ungaru. “Kada sam se probudila to jutro osjećala sam da mi se nosi baš ova haljina”, cvrkutala je vesela Cameron na užas Diorovih glavešina i na neizmjernu sreću Emanuela Ungara, čija je negliže/kimono cvjetna haljina te godine dobila najviše komplimenata modne kritike. Haljinu je upotpunila nehajnom frizurom kao da je upravo ustala iz kreveta. Spontanost se očigledno ponekad isplati.

Cameron Diaz arrives for the 74th Annual Academy Awards held at the Kodak Theatre in Hollywood, Ca., March 24, 2002.    2002ImageDirect  CR:Frank Micelotta/ImageDirect
Getty Images
Cameron Diaz nosi haljinu kuće Ungaro

9. Nicole Kidman 1997.

Najveća zvijezda crvenog tepiha unazad 20 godina svakako je Nicole Kidman. Njezinim pojavama na Oscarima mogli bi posvetiti posebnu ‘the best’ listu. Još dok je bila samo gospođa Cruise i pratila svog slavnog supruga na Oscare za koje je bio nominiran, uvijek je bila najinteresantnije odjevena. Upravo je njezina pojava 1997. ostala zapamćena kao najbolje modno izdanje neke zvijezde u suvremenoj Oscarovskoj povijesti, a tu će titulu nositi punih 10 godina kada ju je s trona svrgnula jedna druga kreacija na istoj glumici. Na slici je zelena “chinoiserie” haljina iz prve couture kolekcije John Galliana za Dior koja je 1997. ostavila modne sladokusce bez daha. Nakon toga ponovila je uspjeh i 2000. u bakrenoj “goddess” haljini istog kreatora koja je danas izložena u odjelu za dizajn i kostime muzeja Metropolitan u New Yorku.

Nicole Kidman and Tom Cruise (Photo by Kevin Mazur Archive/WireImage)
WireImage
Nicole Kidman u kreaciji Dior

10. Nicole Kidman 2003.

Svojeg, za sada jedinog, Oscara Nicole Kidman je primila 2003. godine u tamnoj Jean Paul Gaultierovoj replici slavnih kreacija kakve je Adrian 30-ih godina prošlog stoljeća kreirao za Gretu Garbo, Gloriju Swanson, Jean Harlow i Joan Crawford. Sjajna posveta starom Hollywoodu, kada su glumice bile filmske Dive, a ne djevojke iz susjedstva. Nicole je odajući počast svojim heroinama zacementirala svoje mjesto na listi najbolje obučenih žena svih vremena. Haljina kompliciranog kroja u više slojeva prozirnog materijala i zahtjevne konstrukcije podjednako je atraktivno izgledala od naprijed kao i s leđa.

Nicole Kidman and her Oscar for Best Actress in
FilmMagic, Inc
Nicole Kidman uzela je Oscara u haljini Gaultier

11. Nicole Kidman 2007.

U nezaboravna izdanja Nicole Kidman na Oscarima svakako spada i Balenciagina crvena haljina s dramatičnom mašnom na ramenu kreatora Nicolasa Ghesquierea (koji joj je kreirao i vjenčanicu kada se udavala za Keitha Urbana) a u kojoj je kao prezenter otvorila svečanost dodjele 2007. godine. To je haljina koja je bila često citirana nakon što se Kidman pojavila u njoj. Te godine bila je jedina koja odjenula crveno, a već sljedeće godine mnoge glumice pojavile su se u upravo u toj boji, što dokazuje kolika je Nicole trendseterica. Također, mnoge glumice nosile su haljine sličnog kroja i obaveznu mašnu nakon što je Kidman dobila hvalospjeve modne struke. Ova kreacija u mnogim je izborima proglašena za najbolju haljinu Oscarovskog crvenog tepiha svih vremena. No u njezinom slučaju nikada se ne radi samo o haljini već i načinu na koji je Kidman nosi i pozira na crvenom tepihu. Tom Ford je jednom prilikom za nju rekao: "na Nicole možete staviti i vreću od krumpira, ona će i u njoj izgledati sjajno!"

HOLLYWOOD - FEBRUARY 25:  Actress Nicole Kidman attends the 79th Annual Academy Awards held at the Kodak Theatre on February 25, 2007 in Hollywood, California.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Getty Images
Nicole Kidman u haljini kuće Balenciaga

12. Nicole Kidman 2017.

A da je Nicole Kidman i dalje u modnoj formi dokazala je 2017. kada je bila nominirana za ulogu u filmu "Lion". Smatraju je jednom od najvećih glumica današnjice, no njezin renome u svijetu mode već sada se može mjeriti s onim najslavnijim ikonama stila iz holivudske povijesti. Ovdje je ponovo dokazala zašto je tome tako. Izborom Armani Privé kreacije u boji kože s prekrasno izvezenim arabeskama u koje su ručno tkani kristali više od 100 sati, besprijekornom frizurom i make-upom, jasno je svima dala do znanja kako ne misli prepustiti uskoro nekome svoj tron kraljice crvenih tepiha.

Nicole Kidman
89th Annual Academy Awards, Arrivals, Los Angeles, USA - 26 Feb 2017, Image: 322539899, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Nicole Kidman u haljini Armani

13. Cate Blanchett 2000.

Modni sladokusci s radošću će se prisjetiti i njezinih prvih pojavljivanja na toj manifestaciji. Kada je 1999. bila nominirana za glavnu ulogu u filmu "Elizabeth" odjenula je haljinu Johna Galliana s prekrasno izvezenim pticama na leđima. Potom je pamtimo (na slici) u crnoj haljini Jean Paul Gaultiera 2000. godine s izrezima na bedrima, duboko otvorenim leđima i zlatnim nakitom koji je bio dio kreacije.

Cate Blanchett   (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)
FilmMagic
Cate Blanchett u crnoj kreaciji Jean Paul Gaultiera

14. Cate Blanchett 2007.

Australska glumica zablistala je i u metalno-srebrnoj Armani Privé kreaciji 2007. Haljina se dojmila poput nekog srednjovjekovnog oklopa zbog čega je Cate izgledala poput savršene statue.

Cate Blanchett, nominee Best Actress in a Supporting Role for
WireImage
Cate Blanchett u Armani prive kreaciji

15. Cate Blanchett 2011.

Cate je odavno dokazala kako joj po istančanom modnom ukusu među kolegicama rijetko koja može konkurirati, a po mom mišljenju njen najbolji moment na Oscarima bio je 2011. godine. Bajkovita kreacija Ricarda Tiscija za Givenchy bio je njezin najbolji modni trenutak na Oscarima koji ćemo pamtiti. Nevjerojatno izmodelirana haljina s mnoštvom interesantnih detalja. Senzacionalno i originalno, bez obzira na to što su se zlobnici šalili kako izgleda poput tapecirunga za bidermajer fotelju.

Feb 27, 2011 - Hollywood, California, U.S. - Actress CATE BLANCHETT arrives at the 83rd Annual Academy Awards., Image: 90926018, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Cate Blanchett u kreaciji Givenchy couture

16. Reese Witherspoon 2007.

Reese Witherspoon blistala je na dodjeli Oscara 2007. u zagasito ljubičastoj haljini Oliviera Theyskensa za modnu kuću Nina Ricci, koja kao da je bila načinjena od krep papira koji se smočio i izblijedio na rubovima. Činilo se kao da su je umočili ili da je hodala po vodi neposredno pred dolazak na crveni tepih pa se donji dio slučajno isprao. Doista sjajno i efektno.

Reese Witherspoon (Photo by Kevin Mazur/WireImage)
WireImage
Reese Wtiherspoon u kreaciji Nina Ricci

17. Marion Cotillard 2008.

Marion Cotillard zabljesnula je 2008. kada je njezina interpretacija Edith Piaf proglašena najboljom. Ali nije samo njezina gluma izazvala ushićenje, već je i njezin izgled oduševio modnu kritiku. Svojim francuskim šarmom pomela je domaću (američku) konkurenciju. Odlučila se za spektakularnu Gaultierovu kreaciju ‘Sirena’, koja kao da je bila načinjena od ribljih krljušti.

HOLLYWOOD - FEBRUARY 24:  Actress Marion Cotillard attends the 80th Annual Academy Awards at the Kodak Theatre on February 24, 2008 in Los Angeles, California.  (Photo by Jeff Vespa/WireImage)
WireImage
Marion Cotillard u Gaultier haljini

18. Tilda Swinton 2008.

Tilda Swinton je modna boginja. Poznata je po tome da je nekonvencionalna kada je moda u pitanju. Nezahvalno bi je bilo uspoređivati s bilo kime. Žena koja je svojom estetikom odavno pomakla granice mode kao umjetnosti nikada nije igrala na sigurno niti se prilagođavala mainstream estetici. O tome da ima istančan ukus ne treba ni govoriti. Također, često surađuje i sa svjetskim dizajnerima te je mnogima bila i muza poput Viktor & Rolfa, Husseina Chalayana ili Haidera Ackermanna. Nagradu za najbolju sporednu glumicu dobila je odjevena u kreaciju Alber Elbaza za Lanvin. Crna asimetrična haljina od baršuna s jednim šišmiš rukavom, a drugom rukom golom, bila je idealni spoj glamura i avangarde.

HOLLYWOOD - FEBRUARY 24:  ***NO ONLINE, NO INTERNET, EMBARGOED FROM INTERNET AND TELEVISION USAGE UNTIL THE CONCLUSION OF THE LIVE OSCARS TELECAST*** Actress Tilda Swinton, winner of the Performance By An Actress In A Supporting Role award for
Getty Images
Tilda Swinton u kreaciji kuće Lanvin

19. Gwyneth Paltrow 2007.

O njezinoj se haljini puno pričalo 1999. kada je dobila Oscara. Naime roza Ralph Lauren krinolina bila je kao stvorena za njezin image sladunjave i cmizdrave kraljice maturalne zabave. Srećom Gwyneth nas je znala ugodno iznenaditi, primjerice odabirom Zac Posenove haljine boje breskve na Oscarima 2007, koja je bila konstruirana poput paukove mreže.

Gwyneth Paltrow during 2007 Vanity Fair Oscar Party Hosted by Graydon Carter at Mortons in West Hollywood, California, United States. (Photo by Jason Merritt/FilmMagic)
FilmMagic
Gwyneth Paltrow u kreaciji dizajnera Zaca Posena

20. Gwyneth Paltrow 2012.

Gwynethina pojava na Oscarima 2012. posljednji je njezin veliki modni trenutak koji pamtimo na toj manifestaciji. Tom Fordova bijela kreacija s plaštom koju je obukla bila je prava modna poslastica. Milijun dolara vrijedna narukvica Anna Hu Haute Joaillerie nazvana “Hearts of Winter” dodatno je privukla pažnju. Ona ima posturu koja može iznijeti najjače kreacije i s takvim osjećajem za eleganciju treba biti rođen. Tim je čudnije da svojim odabirima na crvenom tepihu češće griješi nego nas oduševljava.

Los Angeles, CA - 02/26/2012 - The 84th Academy Awards - Arrivals, held at the Hollywood & Highland Centre .
-PICTURED: Gwyneth Paltrow
-, Image: 119582479, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images
Gwyneth Paltrow u Tom Ford haljini

21. Charlize Theron 2013.

Rijetko je koja glumica koju ćemo pamtiti uvijek savršenu, pravu modnu vizionarku i ikonu stila poput Charlize Theron. Uz Nicole Kidman i Cate Blanchett čini suvremeni modni trijumvirat stila. Charlize je ostala vjerna Dioru i nakon odlaska Johna Galliana kojem je bila muza. Iako se tada šuškalo kako će odjenuti Gucci, njezina modna odluka bila je ispravna. U bijeloj kreaciji iz Dior couture kolekcije i s novom kratkom frizurom bila je nestvarno lijepa. Posebno su bile zapažene i njezine Harry Winston narukvice vrijedne 4,5 mil $.

Charlize Theron (wearing Dior Couture)
arriving at the 85th Annual Academy Awards at the Hollywood & Highland Center in Hollywood, California, USA, February 24th, 2013.
arrivals red carpet the oscars full length white strapless long maxi train peplum hands on hips slit v cropped pixie hair cut style, Image: 154933441, License: Rights-managed, Restrictions: **No sales in Germany, Austria, Switzerland**, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Capital pictures
Profimedia, Capital pictures
Charlize Theron ponovno u Dior haljini

22. Charlize Theron 2014.

2014. Charlize je ponovo odjenula Dior, no ovoga puta se odlučila za crnu toaletu, što od nje nismo navikli na crvenim tepisima. Izbor je bio besprijekoran. Naramenice haljine su bile prozirne što je ostavljalo vizualno vrlo inovativan dojam, a u dekolte je savršeno ukomponirana 15 mil $ vrijedna Harry Winston ogrlica. Najavljena je i ove godine kao prezenterica pa očekujem da će i ove godine biti među najinteresantnije odjevenim zvijezdama.

Actress Charlize Theron arrives at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014.  REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) (OSCARS-ARRIVALS) - GM1EA330RPZ01
REUTERS
Charlize Theron u haljini Dior couture

23. Kate Hudson 2014.

Fascinantno je izgledala i Kate Hudson 2014. u prekrasnoj bijeloj haljini iz radionice Ateliera Versace koja je doista podsjećala na kreacije koje su nosile glamurozne holivudske glumice 30-ih godina prošlog stoljeća. Detalj na ramenima koji se spuštao preko leđa, a koji je bio izuzetno efektan na crvenom tepihu, skinula je kada se pojavila na pozornici.

HOLLYWOOD, CA - MARCH 02:  Actress Kate Hudson arrives at the 86th Annual Academy Awards at Hollywood
FilmMagic
Kate Hudson u kreaciji kuće Atelier Versace

24. Jennifer Lawrence 2013.

Imala je samo 22 godine, a uspjelo joj je ne samo domoći se Oscara za najbolju glumicu, već pokazati i iznenađujuću modnu zrelost. Kada smo je prvi put vidjeli na Oscarima dvije godine ranije (nominirana je bila za ulogu u filmu "Zimska kost") dala nam je do znanja kako uz neosporni glumački talent i u modnom smislu možemo računati na nju. Izborom bombastične balske haljine tada najveće nove zvijezde među couturierima, Rafa Simmonsa za modnu kuću Dior, sve je oduševila, a posebno je efektan bio pad prilikom penjanja na pozornicu da primi nagradu. U tom nespretnom ili dobro osmišljenom trenutku, sva raskoš njezine haljine došla je do izražaja.

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 24:  Actress Jennifer Lawrence reacts after winning the Best Actress award for
Getty Images
Jennifer Lawrence u Dioru

25. Lady Gaga 2015.

I za kraj diva od koje se najviše očekuje na crvenom tepihu ovogodišnje dodjele Oscara. Njezina ekstravagantna i ponekad isforsirana modna medijska pojavljivanja priskrbila su joj rijeke fanova, ali i nemali broj hejtera. Sve je ugodno iznenadila pojavivši se prvi put na Oscarima 2015. godine. Izabrala je kreaciju tada još živućeg, sada već nažalost pokojnog modnog genija Azzedinea Alaije. Svojim sofisticiranim odabirom pokazala je kako poštuje manifestaciju na kojoj se nalazi te se nije odlučila na modni eksces kakvima je bila često sklona. Ali opet, kreacija je bila neobična i zahtjevna, upravo onoliko drugačija i posebna da bi se izdvojila iz uobičajenih odabira na Oscarima, čime je svakako postigla svoj cilj.

Feb. 22, 2015 - Hollywood, California, U.S. - LADY GAGA on the red carpet during arrivals for the 87th Academy Awards held at the Dolby Theatre., Image: 219668842, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Lady Gaga u kreaciji dizajnera Azzedine Alaia

Linker
19. travanj 2024 03:38