RUDOLF GRLJUŠIĆ

IZBORI U VRGORCU Za gradonačelnika izabran HDZ-ovac, pobijedio za 8 glasova

Vrgorac, 260715.Drugi krug izbora za gradonacelnika u Vrgorcu zavrsen je pobjedom Rudolfa Grljusica (HDZ) koji je dobio 8 (osam) glasova vise od Ante Pranica (nezavisni).Na fotografiji: Rudolf Grljusic se obraca simpatizerima nakon pobjede.Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
 Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

Po prvim neslužbenim rezultatima, kandidat HDZ-a Rudolf Grljušić pobijedio je u drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Vrgorca osvojivši osam glasova više od protukandidata Ante Pranića s Nezavisne liste mladih.

Grljušić je osvojio 2034 glasa, odnosno 49,32 posto, dok je Ante Pranić osvojio 2026 glasova, odnosno 49,13 posto glasova.

Po neslužbenom izvješću GIP-a, na biralište su izišla 4124 birača, odnosno 69,72 posto, važećih listića bilo je 4060, dok su 64 listića (1,55 posto) bila nevažeća.

Grljušićev zamjenik bit će Zdravko Primorac.

Prijevremeni izbori održani su u Vrgorcu nakon što početkom travnja u Gradskom vijeću nije prošao proračun gradonačelnika Borislava Matkovića (HDZ). Vijećnici SDP-a, HNS-a i Nezavisne liste mladih (NLM) tada su glasovali protiv proračuna od 23,5 milijuna kuna, koji je Matković predložio i time srušili gradonačelnika koji je 14 godina vladao Vrgorcem.

Na prijevremenim izborima 12. srpnja izabrano je novo petnaeseteročlano Gradsko vijeće u kojemu je 7 vijećnika HDZ-a, 5 vijećnika Nezavisne liste mladih, dva SDP-ova i jedan HNS-ov vijećnik.

HDZ zadovoljan rezultatom

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) izrazila je u nedjelju navečer zadovoljstvo rezultatom prijevremenih izbora za gradonačelnika grada Vrgorca na kojima je kandidat HDZ-a Rudolf Grljušić osvojio 49,32 posto glasova, kao i velikim odzivom birača od gotovo 70 posto.

Kako se ističe u priopćenju HDZ-a, "i ova pobjeda potvrdila je još jednom snagu HDZ-a i Domoljubne koalicije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:17