LEMAX

Lemax organizator "ICT Supergirls 2016"

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 28.04.2016. u 12:16

Poduzeće Lemax ( iTravel Software) nakon prošlogodišnjeg uspješnog događaja, po drugi puta u Hrvatskoj organizira međunarodni „Girls in ICT" dan koji se održava svake godine u mjesecu travnju.

Događaj naziva "ICT Supergirls 2016" bio je namijenjen učenicama srednjih škola i studenticama završnih godina fakulteta koje su mogle poslušati predavačice u zgradi tvrtke. Inicijativa je zamišljena kao poticaj djevojčicama i djevojkama za karijeru u ICT zanimanjima. Cilj je ohrabriti mlađu žensku populaciju da svoju budućnost zamisle u tehnologiji, a ne samo u tradicionalno smatranim „ženskim“ zanimanjima. Cijeli event je bio podržan i od strane Tester Box-a koji je razveselio studentice glavnom nagradom na nagradnom kvizu.

- Prijavila sam se na event jer se još uvijek tražim, puno je opcija što mogu raditi nakon fakulteta, ali nisam se nikad usmjerila u ovom području jer sam zbog utjecaja okoline imala pogled na industriju kao „mušku“ industriju. Ljudi ne znaju zapravo što ovaj sektor nudi i vrlo je korisno doći na ovakva događanja i čuti nešto novo. Meni je ovo proširilo pogled i dalo motiv da razmislim o sebi, da vidim gdje sam sad i gdje želim biti. Oduševljena sam odnosima unutar timova Lemax-a, svi su prijateljski nastrojeni. Svaka čast na organizaciji!, izjavila je jedna je jedna od studentica sudionica događaja.

Uz Lemax predavačice koje su predstavile odjele u organizaciji, projektu su se odazvale i brojne gošće predavačice – Antonija Bilić Arar (BlaBlaCar Hrvatska), Željka Tičić (IBM), Maja Bilić (Google) te nositeljica predavanja Vedrana Miholić (CROZ). Na vlastitim primjerima pokazale su put ka lidericama i približile sudionicama mogućnosti koje im se pružaju u informaticijsko-komunikacijskom svijetu.

Izdvajamo