MALI SPORTAŠI VELIKOG SRCA 2011.

Djeca predškolskog uzrasta, članovi „DŠR Mali športaši" , darovati će svoje igračke za štićenike domova Sv. Josipa i Sv. Terezije na humanitarno sportskoj priredbi „Mali sportaši – Velikog srca" koja se petu godinu za redom održava 23. prosinca u dvorani škole V. Preloga, Vukovarska 269, s početkom u 19:00.

Projekt je zamišljen kao kombinacija prikaza športskih igara s naglaskom na humanitarnoj komponenti. Radost darivanja i pomaganja drugima nerijetko je rezervirana za odrasle, pa su se "Mali sportaši" odlučili omogućiti svojim članovima predškolskog uzrasta da i oni darivaju i pomognu.

Svaki član Malih športaša će pokloniti nekoliko svojih igračaka za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i time uljepšati njihove Božićne i Novogodišnje blagdane. Također polaznici programa zajedno sa štićenicima doma predškolskog uzrasta pokazati će svoje znanje u različitim sportskim igrama kao što su: Gospodari prstenova, Vuk i sedam kozlića, Brzi mlatić, Povuci potegni i Mornari i gusari.

DŠR Mali sportaši uz pomoć svojih članova, roditelja, sponzora i donatora pokušati će osigurati higijenske potrepštine, hranu za djecu, odjeću, didaktičke materijale, školski pribor, stolni nogomet i još puno toga.

Samim projektom okupiti će se oko 200 djece polaznika sportskog programa, 400 roditelja, baki i djedova, te oko 30 trenera i volontera. Program će voditi Iva Šulentić, a sve prisutne će svojom plesom razveseliti i polaznice programa ritmike i plesa pri DŠR Mali športaši.

Društvo športske rekreacije "Mali športaši" registrirani su 2005.g. kao udruga za provođenje kratkog sportskog programa namijenjenog djeci predškolskog uzrasta od 3 - 7 godina. Sportski program provodi se pod vodstvom sportskih voditelja. Tijekom cijele školske godine (rujan – lipanj), djeca kroz igru i zabavu svladavaju osnove desetak sportova u dvadesetak vrtića u Zagrebu, te Akademiji u Varšavskoj, Sloboštini i Trnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:15