UŽAS NA BAŠA KANU

NAJMANJE 21 OSOBA UBIJENA U TERORISTIČKOM NAPADU NA SVEUČILIŠTE Talibani držali studente kao taoce

Soldiers gather outside Bacha Khan University where an attack by militants took place, in Charsadda, Pakistan, January 20, 2016. REUTERS/Fayaz Aziz
 FAYAZ AZIZ/REUTERS

U napadu na sveučilište na sjeverozapadu Pakistana u srijedu poginula je 21 osoba, izjavio je policijski dužnosnik po kojemu su operacije snaga sigurnosti završene. Talibani su preuzeli odgovornost za napad, javlja BBC.

"Podaci o terorističkom napadu popeli su se na 21 ubijenu osobu", kazao je šef regionalne policije Saed Vazir, povisivši prethodne podatke o 12 mrtvih. Nije rekao jesu li četiri napadača za koje je vojska rekla da ih je usmrtila među mrtvima.

"Operacija je završena, potraga je u tijeku u zoni koju policija i snage sigurnosti upravo raščišćuju", dodao je on.

Većinu studenata napadači su usmrtili mecima u sobama za muške studente u kampusu Baša Kan u Šarsadi, gradu udaljenom pedesetak kilometara od Pešavara.

Vojska je potvrdila da su snage sigurnosti došle na sveučilište Baša Kan u Šarsadi, gradu udaljenom pedesetak kilometara od Pešavara, u zonu gdje bujaju oružane ekstremističke skupine.

Televizijske postaje emitirale su prizore studenata koje bježe iz kampusa te cesta u Šarsadi blokiranih dolaskom snaga sigurnosti, a prenose i da su se tijekom napada čule i dvije eksplozije.

Sveučilište je zatvoreno, kazao je Nasir Durrani, šef policije pokrajine Kiber Pahtunkva, čiji je glavni grad Pešavar.

Evakuirano je oko 70 posto studenata.

Sveučilište ukupno pohađa oko 3000 studenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:16