MOVEMBER MEGA-AKCIJA

NEZAPAMĆEN INTERES Dodo.hr privukao tisuće ljudi i darovao preglede vrijedne 30.000 kuna

Dodo.hr, servis za online naručivanje kod privatnih liječnika, privukao je tisuće zainteresiranih i u manje od sat vremena podijelio je preglede prostate vrijedne 30.000 kuna u sklopu svoje Movember mega-akcije.

Studeni je mjesec posvećen podizanju svijesti o raku prostate i drugim bolestima, a Dodo.hr je u sklopu svoje dosad najveće akcije osigurao besplatne preglede u vrhunskim privatnim poliklinikama i ordinacijama u Zagrebu, Rijeci i Zadru. Ukupna vrijednost pregleda bila je 30.000 kuna i svi besplatni termini rezervirani su već unutar prvih sat vremena od početka akcije.

Čak i nakon što su podijeljeni svi besplatni pregledi, brojni zainteresirani svejedno su iskoristili priliku da se preko Dodo.hr brzo i besplatno naruče za pregled koji spašava život. Rak prostate je u kasnijim stadijima neizlječiv i preventivni pregledi su iznimno bitni jer se zahvaljujući njima ova bolest može otkriti dovoljno rano kako bi se započelo s liječenjem.

Upitana za preporuke po pitanju očuvanja zdravlja prostate, Hana Breyer Priselac, mag. med. biochem., ravnateljica Poliklinike Breyer rekla je kako ne postoje posebne smjernice, jer zapravo nije poznat uzrok raka prostate. "Sigurno je ipak da za ovu bolest postoje jasne genetske predispozicije, kao i da se preporuča slijediti smjernice zdravog života (npr. hraniti se mediteranskom pregranom i sl.). Redovito kontroliranje je vrlo korisno, jer se tako omogućava dovoljno rana dijagnoza, dakle i bolje liječenje. Dodo je koristan servis koji može svima pomoći u pronalaženju laboratorija i liječnika koji im je potreban. Na ovaj način pacijenti brže i lakše mogu obaviti pretrage i dobiti korisne informacije", dodaje.

Iz Dodo.hr javljaju kako su iznimno zadovoljni akcijom prvenstveno jer su brojni muškarci saznali zašto je neophodno obavljati redovite preglede prostate, pogotovo jer su bezbolni. Ova akcija omogućila je brojnim korisnicima da pronađu svog dobrog doktora, čak i tijekom vikenda kad se inače nije moguće naručiti za pregled u privatnim poliklinikama i ordinacijama, dodaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:59