KOPRIVNICA

Otvorena prava biciklistička oaza u Koprivnici

Umorni ste od automobila i zagušljivih prostora? Trebate obaviti brzinsku kupovinu...otići na kavu... ili se jednostavno želite provozati gradom? Pronađite BICKO!

U povodu obilježavanja Dana europske teritorijalne suradnje u Koprivnici je otvoren sustav BicKo- prvi javni servis za prijevoz biciklima u Gradu Koprivnici. Projekt “Bicycle oasis” s akronimom BicOa financira Europska unija kroz IPA prekogranični program Mađarska – Hrvatska.

Glavni nositelj projekta “Bicycle oasis” je Grad Koprivnica dok je mađarski grad Heviz partner na projektu. I Grad Koprivnica i Grad Heviz poznati su po svojem eko-aktivnom turizmu i biciklističkoj kulturi. Ideja projekta bila je uspostavljanje sustava razmijene bicikala malih razmjera i visoke tehnologije, digitalizacija postojećih biciklističkih staza i motivacija turista da iskoriste ovu novu uslugu. Ukupna vrijednost projekta je oko 600 tisuća eura od čega EU financira 85%.

Ciljevi projekta “Bicycle oasis” su razvoj turističke ponude kroz pozicioniranje projektnih partnera kao jedinstvenog i eko aktivnog turističkog odredišta, aktiviranje svih turističkih potencijala, razvoj jedinstvene usluge u prekograničnoj regiji te ujedinjenje aktivnog turizma i zaštite okoliša.

Prilikom otvorenja sustava gradonačelnica Vesna Želježnjak istaknula je kako se Grad Koprivnica neprestano trudi poboljšati biciklističku infrastrukturu jer to je obilježje gradova visoke kvalitete života, među kojima visoko mjesto zauzima i Grad Koprivnica.

„Među najpopularnije mjere poboljšanja usluga za bicikliste ubrajaju se sustavi za zajedničko korištenje bicikla. Oni su dio sustava javnog prijevoza građana i posjetioca. Povećavaju i turističku atraktivnost grada, jer omogućuju posjetiteljima da ugodno i brzo prođu gradom i posjete njegove znamenitosti. BICKO je poklon svim ljubiteljima aktivnog kretanja, jer je tokom prve pilot godine besplatan za korisnike i jednostavan za uporabu. Koprivnica uvođenjem ovog sustava potvrđuje svoj ugled grada bicikla i potiče nove korisnike da izaberu ovaj ugodan i koristan način putovanja te svima želi ugodnu i sigurnu vožnju!“- zaključila je gradonačelnica Vesna Želježnjak.

BicKo sustav može se koristiti svakodnevno kroz 7 dana u tjednu u periodu od 6.00 do 24.00 sata. Sustav javnih bicikala imat će sedam stanica i ukupno 60 bicikala.

Sve informacije o BicKo sustavu biti će dostupne na šalteru Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica (mosna 15), web stranicama www.bicko.bike , www.bicycleoasis.eu i www.komunalac-kc.hr ili na broju telefona +385 (048) 251 833.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:56