Caleb Krisp: Samo ne Ivy Pocket

Predivna, iznimno duhovita avantura jedne čudesne djevojčice

Nju krasi krhka ljepota kraljevne u nevolji, ali i hitra gipkost prestrašenog zeca. I, da, ima urođene instinkte Sherlocka Holmesa. Ona je Ivy Pocket, dvanaestogodišnjakinja čija mašta i samopouzdanje nemaju granice, junakinja romana Samo ne Ivy Pocket australskog pisca Caleba Krispa, predivne, iznimno duhovite knjige za mlade prevedene u 23 zemlje svijeta.

Neobična Ivy očarala je čitatelje svojim nepokolebljivim optimizmom, odlučnošću i stavom da će sve biti dobro.

Avantura djevojčice čija mašta nema granica, a koja za život zarađuje kao sluškinja (radnja romana smještena je u viktorijansko doba) počinje kad je gazadarica usred Pariza napusti pobjegavši glavom bez obzira. Hrabroj Ivy obrati se starija bolesna dama i povjeri joj nevjerojatno važan zadatak – da neobičnu i prekrasnu ogrlicu odnese u Britaniju kao poklon za rođendan. Vrlo brzo naša Ivy nađe se u samom srce ozbiljne zavjere i čudesne avanture prepune intriga, zločinaca, destrukcija i nesporazuma. I, naravno, na njoj je da riješi sve prepreke. Mali je problem što je Ivy neobičan spoj izuzetno samouvjerene djevojčice, ali istodobno djeteta koje se zbog svoje čežnje za domom, obitelji i ljubavlju izuzetno lako veže za druge ljude, potpuno nesvjesno da imaju bilo kakve zle namjere... Srećom, sve na kraju bude u redu.

Samo ne Ivy Pocket s engleskog je prevela Petra Mrduljaš

Osebujni genijalac odgojen na knjigama



Autor knjige Caleb Krisp osobenjak je kojeg su u Australiji odgojili strastveni knjižničari koji su ga vječno hranili književnošću iz 19. stoljeća i nedovoljno toplim žitaricama. Nakon završenog školovanja jedno je vrijeme radio u uredu, ali se osjećao kao u zatvorenoj kutiji. Odlučio je baviti se pisanjem i uslijedilo je razdoblje teškog truda, neuspjeha i razočaranja. No budući da ima diplomu Sveučilišta strpljivosti, odlučio je da ga to neće pokolebati. Preselio se u napuštenu kućicu duboko u šumi i posvetio se pisanju o avanturama dvanaestogodišnje djevojčice neobična načina razmišljanja i svijetu podario prekrasan serijal.

Link za kupnju

Ulomak iz knjige

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:53