TOPLICE SVETI MARTIN

Premijera filma "Wonders of Croatia" u Spa&Sport Resortu Sveti Martin

Dobitnica Emmy-a Ashley Colburn i hokejaši Medveščaka u kinu pod zvijezdama. U utorak navečer u Spa&Sport Resortu Sveti Martin održana je pomalo neuobičajena premijera serijala 'Wonders of Croatia' američke novinarke i producentice Ashley Colburn.

Nakon što je 2010. godine za svoju reportažu iz Hrvatske 'WOW Croatia' nagrađena Emmyjem, najprestižnijom nagradom američke televizijske struke, Ashley je postala velika promotorica Hrvatske u svijetu. 'Wonders of Croatia' njezin je novi projekt u Hrvatskoj, a serijal je sniman u sedam hrvatskih regija te se krajem kolovoza očekuje emitiranje na HTV-u u formi sedam jednosatnih epizoda. Za potrebe premijere u Svetom Martinu prikazana je skradena verzija serijala, čiji je sadržaj sumiran u film u trajanju od sat vremena. U filmu smo mogli vidjeti kako Ashley putujudi Hrvatskom nastoji upoznati lokalne običaje i ljude te se sama okušati u raznim aktivnostima, od kušanja vina i branja maslina, do pravljenja rakije i jahanja magaraca. Njezin opušten i šarmantan pristup rezultira iznenađujude duhovitim i zabavnim dokumentarnim sadržajem. Premijera je održana pod vedrim nebom, u vrtu prekrasnog Hotela Golfer, okruženog bazenima, golf terenima i bujnim zelenilom što ju je učinilo neuobičajenom i drugačijom od premijera na kakve smo navikli. Među uzvanicima su se našli bivši rukometni reprezentativac Vlado Šola sa suprugom, SDP-ovac Davor Bernardid, a počasni gosti večeri su bili hokejaši Medveščaka (hokejaška euforija koja je zahvatila Hrvatsku posebno je obrađena u Ashleyjinu filmu). Svima prisutnima se u prigodnom video-pozdravu obratio i ministar turizma Republike Hrvatske Veljko Ostojid te zahvalio Ashley na naporima koje čini za promociju hrvatskog turizma u svijetu.

Za vrijeme boravka u Svetom Martinu, Medvjedi su iskoristili priliku da zaigraju golf ili učine svoje prve golferske udarce (kao što je kod nekih bio slučaj).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:01