BESPLATNI PRIRUČNICI

Preuzmite besplatne priručnike za MS Office 2010

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.03.2011. u 10:31

Jutarnji list i Algebra pokrenuli su projekt izdavanja serije besplatnih priručnika pod nazivom "Moderni računalni alati - MS Office 2010" iz područja korištenja uredskih informatičkih alata, a temeljenih na danas najpopularnijem setu softverskih alata za uredsko poslovanje.

Svaka knjižica obrađuje na više od 50 stranica po jednu temu koja se bavi pojedinim aspektom korištenja računala, primjenom jednog specifičnog alata: "Obrada teksta korištenjem računala", "Poslovne i kućne kalkulacije" te "Internetske komunikacije (e-mail) i upravljanje vremenom".

Nakon tiskanih izdanja koja su u ograničenoj nakladi bila umetnuta u Jutarnji list, pristigao je veliki broj upita za propuštenim knjižicama. Upravo zbog toga, odlučili smo čitateljima portala jutarnji.hr omogućiti besplatan dostup do sva tri priručnika u digitalnom formatu.

Cilj ovog projekta je omogućiti stjecanje modernih računalnih vještina širokoj populaciji, a među ostalim i ljudima koji možda nemaju vremena ili sredstava pohađati informatičku edukaciju. Ne treba smetnuti s uma da su računalne vještine danas neophodne za traženje (boljeg) radnog mjesta, što potvrđuju i statistike portala MojPosao - za dvije trećine radnih mjesta objavljenih na portalu, neophodno je poznavanje rada na računalu, minimalno na razini ECDL Start certifikata.

Preuzmite priručnike u PDF formatu:

MS Outlook 2010

MS Excel 2010

MS Word 2010

Za pregledavanje priručnika potreban vam je Adobe Acrobat Reader. Skinite ga klikom na ovaj link.

Osim toga, u priručnicima se obrađuju najnovije verzije softvera pa one predstavljaju i odličnu pomoć onima koji su radili na starijim verzijama poput npr. MS Office 2003 ili XP, a trebaju naučiti radu u novom okruženju.

"Iznimno smo zadovoljni da smo do danas zaprimili priličan broj upita za 'knjižicu više', što nam dokazuje da smo pogodili želje i potrebe građana. U trenutku kada raste broj nezaposlenih svaka nova vještina koju pojedinac može steći, jako je vrijedna za pronalazak novog posla ili zadržavanja postojećeg. Prilikom pokretanja projekta smatrali smo, da kao društveno odgovorna obrazovna institucija, moramo ponuditi pomoć zajednici kroz besplatno ustupanje temeljnih informatičkih znanja te zahvaljujemo Jutarnjem listu i drugim partnerima na prepoznavanju važnosti akcije.", izjavio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

Naravno, u ovakvom projektu neophodno je spomenuti partnere koji su pripomogli svojim aktivnim uključenjem u akciju: Microsoft Hrvatska, Toshiba, ECDL Hrvatska - Hrvatski informatički zbor te portali EduCentar i MojPosao.

Izdvajamo