Zimnica

Slavonski ajvar

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 27.09.2011. u 11:50

Želite li uživati u okusu domaćeg ajvara, ne žalite vremena i truda da ispečete paprike, ogulite ih, miješate satima...

Recept: Baranjska kuća, Karanac

SASTOJCI:

* 10 kg crvenih paprika (ajvarica)

* 5 kg patlidžana

* 1,5 l ulja

* 0,5 l alkoholnog octa

* feferoni po želji

* sol i papar po ukusu

1. Paprike i patlidžane operite, očistite, dobro osušite i ispecite u pećnici. Zatim ih ogulite i sameljite u stroju za mljevenje mesa.

2. Dodajte ulje, ocat, sol i papar. Masu kuhajte na laganoj vatri uz miješanje oko dva sata.

3. Feferone dodajte po ukusu, skuhajte do kraja, ulijte u zagrijane staklenke i pasterizirajte.

Izdvajamo