I- DOSING

Tinejdžeri skidaju glazbu s interneta koja 'puca' kao prava droga

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.07.2010. u 12:57

Slušajući određene MP3 glazbene fileove dolaze u stanje kakvo izaziva i uzimanje ecstasyja ili pušenje marihuane

Američki tinejdžeri otkrili su novi način kako se drogirati. Slušajući određene MP3 glazbene fileove dolaze u stanje kakvo izaziva uzimanje ecstasyja ili pušenje marihuane. Amerikanci su novi fenomen nazvali “ i-dosing.”

“I-dosing” je novi fenomen protiv kojeg ćemo se u budućnosti izgleda morati boriti. Klinci na Internetu pronalaze online dilere koji vam onda prodaju „digitalne droge“ kako bi se mogli „pucati“ samo stavljajući slušalice na uši putem kojih slušate „ drogirane“ MP3 glazbene fileove.

Da bi privukli veći broj tinejdžera, na internetu je dostupna i jedna takva MP3 droga sasvim besplatno. Radi se o stvari “Gates of Hades,” koja je dostupna na YouTubeu. Oni kojima se to svi i žele se zakačiti na takvu vrstu „zabave“, mogu kupiti i druge pjesme koji će zatim izazvati učinak sličan onom da ste popušili joint, ušmrkali kokain, pojeli halucinogene gljive ili uzeli tableticu ecstasyja .

U Kansasu je stvar otišla toliko daleko da su u školama zabranili uporabu iPoda kako tinejdžeri ne bi bilo nadrogirani za vrijeme nastave.

Izdvajamo